ŠOK U PRAVOSUĐU ZBOG KANDIDATURE! Skandal-sudija bi na čelo suda!

Autor:

Vesti

11.04.2022

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesna Miljuš, iza koje se vuče nebrojeno repova, sad bi da preuzme upravu nad kolegama.

ŠOK U PRAVOSUĐU ZBOG KANDIDATURE! Skandal-sudija bi na čelo suda!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Na pomolu je novi skandal u pravosuđu. Sudija koja za sobom vuče nebrojeno repova konkurisala je za predsednike Prvog i Drugog osnovnog suda u Beogradu, saznaje Republika. Reč je o Vesni Miljuš, trenutno sudiji Apelacionog suda.

Kako objašnjavaju sagovornici našeg lista, dobro upućeni u sve što se dešava u srpskom pravosuđu, Vesna Miljuš, kao sudija Prvog opštinskog suda u Beogradu, preživela je čuvenu i zloglasnu reformu pravosuđa 2010, kao bliska tada vladajućem DS.

SVI SE ČUDILI

- Birana je za sudiju Višeg suda u Beogradu, dok mnoge poštene sudije ostaju bez posla. Posebno je ostala upamćena po disciplinovanju novina i novinara višemilionskim kaznama. Poznata je i kao drska, mnoge stranke su se žalile da je njeno ponašanje drsko i puno cinizma. I gle čuda. Nju 2017. za sudiju Apelacionog suda u Beogradu bira Visoki savet sudstva - kaže jedan od naših sagovornika.

Prema rečima drugog sagovornika, koji je te 2017. bio u Apelacionom sudu, Miljušova je izabrana uprkos činjenici da je bilo mnogo boljih kandidata.

- Bilo je ljudi s više iskustva i boljim rezultatima u radu. Svi smo se čudili kada je izabrana Vesna Miljuš. A sada kada sam saznao da je konkurisala za predsednika suda, verujte, što se mene tiče, nisam mogao dva dana da dođem sebi - rekao nam je ovaj sudija.

Vesnu Miljuš smo dobili telefonom, međutim, nije želela da odgovori na naša pitanja na taj način

I šta sad? Vesna Miljuš, kojoj je reputacija u pravosudnim krugovima takva kakva jeste, kandidat je za predsednika suda.

- Kakvu i čiju preporuku ona ima? Da li je njena dela, ako tako mogu da ih nazovem, zaista kvalifikuju za ovako važno mesto - pita se jedan od naših sagovornika, dugogodišnji sudija.

Nada se, kako dodaje, da će Visoki savet sudstva, kada se bude izjašnjavao o kandidaturi Miljušove, imati u vidu sve što je do sada radila. 

METEORSKA BRZINA

Od drugog sagovornika čuli smo gotovo istu priču o Vesni Miljuš, uz jedan dodatak. A to je da i te kakav uticaj na njenu karijeru ima Danica Drašković, supruga lidera SPO Vuka Draškovića.

- Nju i Danicu Drašković, kako se priča, vezuje zajedničko prijateljstvo s jednim uticajnim muškarcem. Treba videti brzinu njenog napredovanja i sve će vam biti jasno, ona je napredovala meteorskom brzinom od Osnovnog do Apelacionog suda. Sama njena kandidatura izazvala je šok i nezadovoljstvo. Nije stručna, ne važi za objektivnog sudiju, sklona je uticajima i, generalno, svi imaju loše mišljenje o njoj. Ima veoma nizak rejting potvrđenih sudijskih odluka - navode naši dobro obavešteni izvori iz pravosuđa.

Republika je pokušala sudiji Vesni Miljuš telefonom da postavi nekoliko pitanja, međutim, u tome nismo uspeli. Iako smo joj rekli da je reč o tekstu za dnevni list, ona je insistirala da zakažemo termin za razgovor za sutra ili neki od narednih dana. Uprkos našoj molbi da ipak odvoji nekoliko minuta za razgovor, nije pristala.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

 

Draškovićeva: Ne poznajem tu ženu

Od Danice Drašković dobili smo sledeći odgovor:

- Ne razumem kako ste mene povezali sa sudijom Vesnom Miljuš, koju ne poznajem i nikada je nisam srela. Ne znam ni u kojem sudu radi. Protežirati je nisam mogla nikada i da sam je znala jer nisam imala uticaj na pravosuđe ni na koji način, osim što sam se borila za pravdu kroz razne sporove koje sam uvek gubila, što vam je sigurno poznato. Danas, 30 godina posle, imam još uvek nezavršenu štamparku protiv lista Srpska reč, koji sam vodila, a koji je ugašen pre 18 godina. Toliko o mom uticaju u pravosuđu. A dobro bi bilo da mogu da utičem na izbor sudija jer sigurno to ne bi bili radnici službe bezbednosti, kao što je danas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading