OGRANIČENE CENE GORIVA DO KRAJA APRILA! Cene slične dosadašnjim!

Autor:

Vesti

06.04.2022

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

VLADA Srbije će sutra na sednici usvojiti novu uredbu o ograničavanju cene naftnih derivata, koja će biti identična postojećoj i važiće do 30. aprila.

OGRANIČENE CENE GORIVA DO KRAJA APRILA! Cene slične dosadašnjim!

Foto: NIS

Ona nije mogla u ovom trenutku da kaže kako će Vlada po tom pitanju postupati nakon 30. aprila, ali ističe da se nadaju stabilizaciji na tržištu goriva.

- Vrlo je nezahvalno prejudicirati bilo šta u vezi sa cenama derivata, jer vidimo da cene sirove nafte na svetskom tržištu osciliraju - precizirala je ministarka trgovine Tatjana Matić za Novosti.

- Ovih dana smo videli i veliko pojeftinjenje nafte. Nadamo se da će se cene derivata stabilizovati i mogu da kažem da smo u vezi sa tim umereni optimisti.-

Uredba kojom su ograničene maksimalne maloprodajne cene osnovnih vrsta goriva evro-dizela i benzina BMB 95 prestaje da važi 11. aprila. Matićeva je dodala da je tekst novog akta već usaglašen sa ministarstvima energetike, finansija i privrede i spreman za usvajanje na Vladi.

Prema sada važećoj uredbi, najviša maloprodajna cena sa porezom na dodatu vrednost za evro-dizel i bezolovni benzin BMB 95 utvrđuje se u iznosu prosečne veleprodajne cene derivata na teritoriji Srbije uvećane za šest dinara. Ove dve vrste goriva usklađuju se svakog petka i objavljuju na sajtu Minsitarstva trgovine u 15 časova i važe nerednih sedam dana. Uredba se ne odnosi na derivate nafte sa aditivima, pišu Novosti.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading