HUMANOST NA DELU, DAJANA PAUNOVIĆ U GLAVNOJ ULOZI: Novo sanitetsko vozilo Domu zdravlja u Štrpcu

Autor:

Vesti

06.04.2022

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Fondacije "Dajana Paunović" i predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić uručili su ključeve novog santietskog vozila Saši Krstičiću direktoru Doma zdravlja u ovoj opštini.

HUMANOST NA DELU, DAJANA PAUNOVIĆ U GLAVNOJ ULOZI: Novo sanitetsko vozilo Domu zdravlja u Štrpcu

Foto: Aleksandar Lekić

- Danas nam je posebno zadovoljstvo što smo bili u prilici da pomognemo u realizaciji donacije najsavremenijeg ambulantnog vozila Domu zdravlja u Štrpcu. Ovo je samo još jedan dokaz koji govori koliko nam je stalo do našeg naroda koji ovde živi i jasna poruka da su, ponajviše zahvaljujući našim ljudima ovde, Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije. Upravo zbog toga pozivam sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu ljudima ovde jer njima je svaka vrsta pomoći dobrodošla - poručila je Dajana Paunović, osnivačica Fondacije koja nosi njeno ime.

Republika

Foto: Aleksandar Lekić

 

Uz zahvalnost fondaciji, donatorima i opštini Štrpce, direktor Doma zdravlja Saša Krstičić je istakao veliki značaj ambulantnog vozila za funkcionisanje zdravstvene službe i bolji transport pacijenata kojima je to neophodno i poručio:

- Nama su sanitetska vozila neophodna i na ovaj način smo obezbedili da naši pacijenti putuju brže i udobnije ka većim zdravstvenim centrima. Sada možemo da kažemo da smo za neki izvestan period obezbedili dovoljan broj sanitetskih vozila, a radićemo i na nabavci novih.

Ukazujući na veliki značaj ove donacije, posebno u trenutku kada se srpski narod u opštini Štrpce suočava sa velikim brojem problema, predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić ističe da je ovo ne samo pomoć već i poruka da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu zaboravljeni.

Republika

Foto: Aleksandar Lekić

 

 

- Posebno želim da zahvalim Dajani Paunović i njenoj fondaciji, ali i svim donatorima koji su učestvovali u nabavci ovog vozila. Hvala našim prijateljima na poruci da nismo zaboravljeni i da ćemo nastaviti da radimo na stvaranju boljih uslova za život u našoj opštini i stvaranju perspektive ljudima da ostanu na ovim prostorima - poručio je predsednik opštine Štrpce.

Vozilo koje je uručeno Domu zdravlja u Štrpcu predstavlja najsavremenije ambulantno vozilo i u značajnoj meri će olakšati transport ugroženim pacijentima iz ove opštine ka većim zdravstvenim centrima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading