AMERIKANCI OTKRILI: Kosovo ulazi u NATO, ali ovo su uslovi

Autor:

Vesti

06.04.2022

06:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka ambasada u Prištini poručila je da iako SAD podržavaju težnje Kosova da uđe u NATO, zahtevi za to članstvo su složeni, prenosi Ljajmi.

AMERIKANCI OTKRILI: Kosovo ulazi u NATO, ali ovo su uslovi

Foto: Tanjug/AP

- Kao nepokolebljivi partner Kosova, SAD su posvećene pomoći Kosovu da zauzme mesto koje mu pripada pored svojih suseda u evropskim i evroatlantskim institucijama - navodi se u pisanom odgovoru američke ambasade prištinskom listu.

Ambasada je saopštila i da “SAD pozdravljaju težnje Kosova za članstvom u NATO”, ali se naglašava da su “prijave za članstvo složene i zahtevaju dugoročan i promišljen pristup”.

Kako se ističe, Vašington nastavlja da podržava Kosovske bezbednosne snage (KBS), za koje se navodi da su “učinile značajan napredak u svom desetogodišnjem planu tranzicije, koji je razvijan uz podršku SAD .”

- Kosovo najbolje može da pokaže svoju spremnost za obaveze članstva u NATO nastavljajući aktivnu implementaciju ovog desetogodišnjeg plana tranzicije - dodaje se u saopštenju ambasade SAD u Prištini, navodi Ljajmi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nikola

10.04.2022 04:13

Amerima je potrebno topovsko meso pa i ne biraju daj što daš