BORBA DOBITNIK PRIZNANJA „NAJBEOGRAĐANIN“ ZA 2021. GODINU

Autor:

Vesti

01.04.2022

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radio-televizija Studio B svoj rođendan tradicionalno slavi dodelom priznanja „Najbeograđanin“.

BORBA DOBITNIK PRIZNANJA „NAJBEOGRAĐANIN“ ZA 2021. GODINU

Foto: printscreen

Izbor dobitnika pravi se na osnovu ukupnog doprinosa unapređenju  života u Beogradu u prethodnoj godini.

Kao ovogodišnji laureat našla se upravo Borba, a ovo značajno priznanje direktorka i glavna i odgovorna urednica RTV Studio B Ivana Vučićević uručila je direktoru Borbe Andriji Jorgiću i zahvalila se na uspešnoj i plodonosnoj saradnji ove dve medijske kuće.

Foto: printscreen

Ivana Vučićević i Andrija Jorgić

 

Časopis Borba ove godine nagrađen je za doprinos kulturi kao jedini časopis u Srbiji koji se bavi isključivo temama iz kulture, a značajna činjenica je da se nastanak ove velike medijske kuće sa tradicijom dugom 52 godine dogodio upravo u zgradi Borbe, kao i da je kuća Borba ove godine obeležila svoj jubilej, čitav vek postojanja.

Podsetimo, 1970. grupa novinara dnevnog lista „Borba“ osnovala je u zgradi Borbe prvi radio- stanicu u Jugoslaviji van sistema državne Radio- televizije Beograd.

Studio B 1. aprila iste godine u tačno 13 časova, na vrhu zgrade Borbe našao se u etru, kada je istorijsko „Dobar dan“ izgovorio proslavljeni glumac Ivan Bekjarev, a prvi zvanični gost u programu bio je predsednik Skupštine grada Branko Pešić.

Da je slovo B u nazivu prvenstveno značilo Borba, prema mestu nastanka radio- stanice, ostalo je malo poznato i  danas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading