NASTRADAO POTPUKOVNIK VOJSKE SRBIJE! Ministarstvo odbrane otkrilo identitet poginulog vojnika u Kongu

Autor:

Vesti

29.03.2022

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prilikom realizacije redovnog zadatka izviđanja iz vazduha u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongo (MONUSCO) danas je na istoku te zemlje došlo do pada helikoptera u kojem je stradao i pripadnik Vojske Srbije, potpukovnik Dejan Stanojević, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

NASTRADAO POTPUKOVNIK VOJSKE SRBIJE! Ministarstvo odbrane otkrilo identitet poginulog vojnika u Kongu

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Prema prvim informacijama, na helikopter je pucano sa zemlje, nakon čega se on zapalio i srušio. U padu helikoptera nije bilo preživelih.

Potpukovnik Dejan Stanojević je rođen 22. decembra 1979. godine.

U Vojsci Srbije je od 28. septembra 2002, a u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongu se nalazio od 24. oktobra 2021. godine.

Vojska Srbije je njegovim odlaskom izgubila časnog pripadnika, vrsnog starešinu i eksperta jedinica za elektronska dejstva, navodi se u saopštenju.

Tokom bogate vojničke karijere više je puta nagrađivan i pohvaljivan, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije preduzeće sve neophodne mere za povratak tela pokojnog Dejana u Republiku Srbiju i pružiće svu neophodnu pomoć njegovoj porodici, dodaje se.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici tragično stradalog pripadnika Vojske Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading