EUROMEDIK ZLOUPOTREBIO KONSTRAKTU! Bez pitanja koriste tuđu popularnost

Autor:

Vesti

28.03.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica na društvenim mrežama objavila da se njeno ime bez dozvole koristi za reklamiranje operacije katarakte

EUROMEDIK ZLOUPOTREBIO KONSTRAKTU! Bez pitanja koriste tuđu popularnost

Foto: printskrin

Konstrakta ili Katarakta "In corpore sano", deo je reklame koja se pojavila na društvenim mrežama. Mimo svih pravnih akata, uz svesno kršenje zakona o autorskim pravima, iskorišćena je ogromna popularnost Ane Đurić Konstrakte za reklamu operacije senilne katarakte.

Srpska predstavnica na ovogodišnjem Evrosongu je na društvenim mrežama direktno prozvala kliniku Euromedik.

- Iako cenim duhovitost, treba da se zna da ja ne prodajem pakete za kataraktu niti me je Euromedik sistem o tome išta pitao. Da su me pitali, predložila bih da se usluga bar nekome pokloni, na primer - napisala je ogorčena pevačica na Instagramu.

Kako je poručila u medijima, iako na to ima pravo, neće tužiti Euromedik jer nema vremena da se time bavi.

Republika

Foto: printscreen

Konstraktina objava na instagramu

Međutim, u Euromediku peru ruke i u neuverljivom demantiju cele priče tvrde da nemaju ništa sa spornom reklamom.

Kazna i do tri godine zatvora

Za kršenje zakona o autorskim i srodnim pravima zaprećene su novčane kazne od 100.000 do 3.000.000 dinara za privredno društvo, odnosno od 10.000 do 50.000 za privatno lice. U zavisnosti od pojedinačnog slučaja, zaprećena je i kazna do tri godine zatvora.

- Iza ove objave na društvenoj mreži Fejsbuk ne stoji Euromedik, što se jednostavno može proveriti kada se pogleda vlasnik naloga. Sistem Euromedik ima svoje zvanične naloge na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram i odgovara samo za sadržaj koji je objavljen na tim nalozima - rečeno je Srpskom telegrafu iz ove privatne zdravstvene ustanove.

Podsećamo, ovo nije prvi put da se Euromedik nađe u centru skandala. Naime, prošle godine početkom aprila, u jeku pandemije koronavirusa, ispred njihove privatne bolnice u Višegradskoj ulici u Beogradu zbog neažurnosti i loše organizacije stvarane su gužve i dugački redovi, baš ono što su plaćanjem usluge pacijenti želeli da izbegnu. Pacijenti su se tada žalili zašto moraju da čekaju u redu za usluge koje papreno plaćaju. Da ne govorimo što su u vreme ekspanzije korone u Srbiji redovi pacijenata ispred ove ustanove predstavljali pravu epidemiološku bombu.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading