OSMAKE NAMUČILA FIZIKA NA PROBNOJ MATURI: Gravitacija zadala glavobolju, evo i na koje pitanje iz biologije se "išlo na SREĆU"

Autor:

Vesti

26.03.2022

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenici osmog razreda, koji su juče u svim školama u Srbiji polagali probni završni ispit rešavanjem testa iz matematike, danas su rešavali test iz srpskog jezika u devet časova, a potom u 11.30 časova kombinovani test. Nekima je bio lak, nekima teži, a posebno su ih namučili zadaci iz fizike.

OSMAKE NAMUČILA FIZIKA NA PROBNOJ MATURI: Gravitacija zadala glavobolju, evo i na koje pitanje iz biologije se "išlo na SREĆU"

Foto: youtube.com/lenamarkovic996

Ipak, svi se nadaju dobrim rezultatima na pravom završnom ispitu.

Inače, prošle godine je, zbog epidemiloške situacije odlučeno da će se uvesti zadaci na zaokruživanje, a ta odluka je iz istih razloga ostala na snazi i ove godine, jer đaci nisu bili u mogućnosti da prisustvuju svim časovima.

Osmaci su otkrili kako su prošli na kombinovanom ispitu.

- Fizika mi je pravila najviše problema, zadatak sa silama gravitacije nisam znao da uradim, sve drugo je bilo lako. Srpski mi je bio osrednje težak, a matematika pre toga najteža - rekao je jedan osmak iz OŠ "Drinka Pavlović" u Beogradu.

Njegova drugarica je pak mišljenja da joj je kombinovani bio najteži, ali je saglasna da joj je fizika zadala najviše glavobolja. Ipak, kažu da kako imaju dva meseca da se spreme za pravi test, veruju da će dobro proći.

Republika

Foto: profimedia.rs

Đaci

Treća učenica otkrila je šta je bio najteži zadatak, šta im je to "upalo" iz perioda kada su išli na kombinovanu nastavu, kao i koji je najprostiji zadatak koji je mogao da se uradi, što bi se reklo, žmureći.

- Kombinovani test nije bio težak. Namučilo me je pitanje o sili potiska, iz sedmog razreda, tada smo imali kombinovanu nastavu i ne sećam se dobro toga. Morali smo da zaokružimo odgovore "da" i "ne" koja su bila vezana za silu potiska, na primer da li ima isti smer kao sila gravitacije, da li deluje u svim smerovima, i slično. Nisam sigurna kako sam to uradila - rekla je ona još pod tremom od testa.

Republika

Foto: Tanjug/D.ANIČIĆ

Proba male mature

Kaže, na jednom pitanju išlo se na sreću.

- Imali smo pitanje iz biologije - da obojimo kružić da li je neki organizam autotrof, heterotrof ili saprotrof. To sam prvi put čula! Mislim da smo na tom pitanju svi mi "igrali na sreću" - kaže ona i dodaje da je i uprkos ovom pitanju koje ju je namučilo, fizika po težini svakako prednjačila.

Najlakši zadatak, baš kao i najteži, bio je iz biologije.

- Na celom testu najlakši zadatak je bio nacrtan termometar. Učili smo da je prosečna normalna temperatura tela čoveka 36,7 stepeni. Mi smo pred sobom imali prikaz i trebalo je da damo odgovor da li je normalna, povišena ili snižena. To sam mogla da uradim i "žmureći" - ispričala je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Dragutin

26.03.2022 14:16

Garantujem da nastavnici ne bi položili ako bi polagali sve predmete.