MEŠETAR MISLI DA PREVARI DRŽAVU: Vlasnik "Knez petrola" ne odustaje od špekulacija

Autor: J. J. - T. B.

Vesti

26.03.2022

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pumpe Srđana Kneževića ne dozvoljavaju firmama plaćanje jeftinijeg dizela karticama.

MEŠETAR MISLI DA PREVARI DRŽAVU: Vlasnik "Knez petrola" ne odustaje od špekulacija

Foto: knezpetrol.com

Srđan Knežević, vlasnik "Knez petrola" i osuđivani švercer, nastavlja da mešetari iako je tržišna inspekcija njegovu kompaniju nedavno kaznila zbog ograničavanja prodaje goriva

Naime, Knežević je nekoliko dana posle toga dao nalog zaposlenima na svojim pumpama da dizel prodaju isključivo za keš, a sada su se na tapetu našle i firme koje imaju kartice "Knez petrola".

- Sipao sam pun rezervoar i otišao da provučem karticu, ali mi je rečeno da jeftiniji dizel odsad može da se kupi samo za keš. Skuplji može i karticom. Srećom, imao sam dovoljno gotovine da platim, ali je ovo klasična prevara - ispričao je za naš list vlasnik jedne beogradske firme (svi podaci poznati redakciji).

NA GUBITKU

Naš sagovornik objašnjava da gorivo koje sipa na mesečnom nivou plaća preko računa i ima povraćaj PDV, što za njegovu firmu, koja ima tridesetak vozila i troši velike količine goriva, jeste ozbiljna suma. 

Dakle, Knežević nastavlja da zloupotrebljava situaciju nastalu zbog rata u Ukrajini i da se okorišćuje, praveći pritom prekršaje.

Podsetimo, tržišna inspekcija je početkom marta "Knez petrol" kaznila sa 50.000 dinara zbog povrede Zakona o zaštiti potrošača jer su ograničili točenje goriva na 20 litara po automobilu, odnosno 50 za traktore i 100 litara za kamione. Istovremeno, zabranili su točenje u kanistere. Zbog njihovih internih mejlova, koji su procurili, nastala je panika među potrošačima, koji su pomisli da će doći do nestašice goriva.

NIJE POŠTENO

Dejan Gavrilović iz organizacije potrošača Efektiva kaže da se, kada je reč o firmama, ne primenjuje Zakon o zaštiti potrošača, ali da takva odluka nije fer prema klijentima.

- Naročito ako je to urađeno bez prethodnog obaveštenja. Ukoliko su čekali da ih obaveste kada dođu na pumpu i napune rezervoar, to je nepošteno poslovanje. Vlasnici firmi koji imaju veliki vozni park sada moraju da nose džak para sa sobom - ocenjuje Gavrilović. 

Drastično smanjili popust

Nepoštenu poslovnu praksu "Knez petrol" je pokazao i kada je vlasnicima lojaliti kartica drastično smanjio popust na benzin i dizel koji su imali kao deo njihovog lojaliti programa. O tome je Srpski telegraf takođe pisao.

Dizel skuplji 11 dinara, bezolovni po starom

Do narednog petka do 15 časova litar evrodizela koštaće 198 dinara, dakle skoro 11 dinara skuplje nego prethodnih sedam dana, dok će cena benzina BMB 95 premijum ostati gotovo ista - 176,05 dinara, što je poskupljenje od četiri pare. Novi presek biće urađen narednog petka.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
VEKI

26.03.2022 11:08

Pa keš mu suži da muljači na crno. Poreznici spavate li ili ste u dilu sa našim Knezom. Jeste li već sagradili kuće u Surčinu od njegovog mita?

Odgovori 15 0
Marks

26.03.2022 21:50

Pa ovaj čovek je skoro dobio plaketu kao biznismen godine. Šta reći, a ne zaplakati.

Provaljen

27.03.2022 12:50

odavno,putnički toče na jednu a kamioni na drugu(friziranu)točilicu.protok je isti...