SRPSKI EPIDEMIOLOG UPOZORAVA: Napravljeno je najstrašnije biološko oružje zlih naučnika, evo o čemu je reč

Autor:

Vesti

19.03.2022

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog dr Radmilo Petrović istakao je da se biološka oružja češće koriste nego što mi mislimo, a da su naučnici napravili najsmrtonosnije biološko oružje do sada kombinacijom ebole i variole.

SRPSKI EPIDEMIOLOG UPOZORAVA: Napravljeno je najstrašnije biološko oružje zlih naučnika, evo o čemu je reč

Foto: printscreen

Čuvani epidemiolog upitan je ko i kada poseže za biološkim oružjem.

Biološko oružje je najjeftinije oružje. Čak 600 puta je jeftinije od hemijskog oružja, 800 puta jeftinije od atomskog i 2.000 puta jeftinije od klasičnog konvencionalnog oružja. Koristi ga ona strana koja je ekonomski slabija. To oružje zovu “atomskim bombama siromašnih”. Biološko oružje nije samo protiv ljudi – rekao je Petrović za Kurir i dodao da se pod biološkim oružjem smatraju agensi, virusi i gljivice koji mogu ozbiljno da ugroze zdravlje i živote ljudi, korisnih životinja i gajenih biljaka.

Tokom 2004. je bilo 12 zemalja koje su proizvodile biološko oružje, a ono je inače konvencijom UN zabranjeno još 1972, ali sa snagom važenja od 1975. godine. To znači da niko nije smeo da ga proizvodi.

Republika

Foto: pixabay.com

Gas maska

Verovatno je bilo i više zemalja. Tu su bile sve velike sile iako je to bilo zabranjeno. Ciljevi su različiti i zavisi od toga prema kome je okrenuto i namenjeno. Biološko oružje se češće upotrebljava nego što se narodu objavljuje. Dobro obučeni terorista može da baci oružje, a ono se dalje samo reprodukuje – objašnjava Petrović i dodaje:

Zli naučnici pokušavaju da kombinuju viruse koji imaju mogućnost brzog prenošenja kao što je virus morbili ili sada ovaj korona virus, sa virusima koji daju veliku smrtnost. Pokušavaju da naprave kombinaciju virusa variole i ebole, jer se variola najlakše širi, a ebola daje najveću smrtnost. Čak su dali i naziv tom monstrumu, EBOLA POX. E, sad da li će ga negde koristiti ili neće, to se ne zna. Biološko oružje uvek koriste slabiji, potežu ga kad nemaju više mogućnosti da upotrebe konvencionalno oružje – ističe Petrović koji navodi da niko ne može da kontroliše šta se pravi u laboratoriji.

Republika

Foto: RTS/printscreen

Dr Radmilo Petrović

Šef radijacionih, hemijskih i bioloških (RCB) odbrambenih snaga Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov izjavio je da SAD za jedan od zadataka SAD stvaranje bioagenasa sposobnih da selektivno pogađaju različite etničke grupe, posebno Slovene.

Da li je zaista moguće programirati virus koji bi bio potencijalno smrtonosan samo za određenu populacijsku grupu?

U literaturi kažu da je to moguće uraditi. Za SARS 2003. godine se navodi da je bio vezan samo za azijatski gen, što izgleda da je bilo tačno, a to je veoma teško dokazati – rekao je dr Petrović i dodaje:

I dalje je virus variole najsmrtonosnije biološko oružje, a bakterijski je antraks – istakao je Petrović, koji je naveo da treba biti oprezan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Dobrivoj

20.03.2022 01:40

Pa ovo se vidi da je montaza

Odgovori 3 11
Voa

20.03.2022 11:25

Svi ćemo pomreti u najgorim mukama