SRPSKI METEOROLOG OTKRIVA: Prljava kiša je najbolji POKAZATELJ ovoga, evo da li će još padati kod nas

Autor:

Vesti

18.03.2022

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da je jutros, prema merenjima, vazduh u Beogradu dobrog kvaliteta, što su građani, kako kaže, mogli i sami da procene.

SRPSKI METEOROLOG OTKRIVA: Prljava kiša je najbolji POKAZATELJ ovoga, evo da li će još padati kod nas

Foto: ST/ P. DIVAC

Ako pogledaju u nebo, vidi se da ima nešto malo oblaka, ali ono što je najbitnije na području Beograda duva istočni i jugoistočni vetar i on je najbolji pokazatelj da li ima ili nema zagađenja.

Najpoznatiji meteorolog u Srbiji osvrnuo se i na prljavu kišu, koja je padala prethodna dva dana, prenosi Alo.

Pre neki dan je bilo s vodećim strujanjem koje je došlo sa zapada, iz Afrike – Maroka i Alžira, gde se nalazio ciklon. Strujanje je bilo takvo da je prvo nanelo saharski pesak u Španiju, Francusku, Nemačku, a kod nas je došlo samo jednim perifernim delom. Taj ciklon je oslabio i premestio u Sredozemlje, a promenio je i strujanje i preovlađuje severno, istočno i jugoistočno, tako da danas nema prašine. Osim toga, potrebna je i kiša, a kiše neće biti.

Republika

Foto: pixabay.com

Kiša

Todorović ističe da je ovo prirodna pojava koja nije opasna, osim za ljude koji imaju probleme sa disanjem ukoliko se javi veća koncentracija peska.

Takva situacija se u našim krajevima događa nekoliko puta godišnje, tako da to nije ništa neobično, a narednih dana nema uslova za pojavu prljave kiše.

Inače, u Srbiji će danas biti pretežno sunčano. Duvaće slab i umeren vetar, u južnom Banatu i Pomoravlju povremeno i jak istočni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od minus tri do tri stepena Celzijusa, a najviša od osam do 12 stepeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading