VOZAČE ZATEKAO ŠOK! Nisu mogli da veruju šta vide na automobilima, za sve je KRIVA SAHARA!

Autor:

Vesti

16.03.2022

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozače širom Srbije je ove srede zatekao šokantan prizor kada su videli svoje ljubimce!

VOZAČE ZATEKAO ŠOK! Nisu mogli da veruju šta vide na automobilima, za sve je KRIVA SAHARA!

Foto: Republika

Automobili širom Srbije su ove srede prekriveni prašinom, koja je u Srbiju stigla iz Sahare! Društvene mreže su se "zapalile" od komentara i iščuđavanja vozača koji su ovog jutra zatekli svoje mezimce prljave i prašnjave, kao da su učetvovali u reliju Pariz - Dakar, a ne da su bili na parkingu.

I dok su se "novajlije" za volanom pitale o čemu je reč, oni iskusniji su odmah znali - za sve je kriva Sahara.

Ovim povodom oglasio se i meteorolog Đorđe Đurić, koji je do detalja objasnio o čemu je reč.

- Usled ovog efekta, velike količine peska stigle su do Španije, Portugalije, Francuske, Švajcaraske i oblasti Alpa, pa je atmosfera bila obojena, a u predelima sa kišom padala je "prljava" kiša. U toku ovog jutra jugozapadna strujanja donela su čestice peska i do Srbije, pa je u pojedinim predelima gde je jutros bilo kiše, padala kiša sa česticama pustinskog peska iz Sahare, a što je vidljivo na automobilima i drugim vozilima. U pitanju je potpuno prirodna i bezopasna pojava - napisao je Đurić.

Kako dalje navodi, osim peska, do Srbije je stigla i znatno toplija vazdušna masa, pa je ovog jutra u Beogradu 12°C, a u ostalim predelima od 2°C na jugu do 10°C na severu Srbije. Otopliilo je i na planinama, pa Sjenica i Kopaonik mere 0°C, a Zlatibor 5°C. Inače, prethodnih dana jutra su bila ledena, uz temperature i ispod -10°C, u Sjenici i do -22°C, a u okolini Sjenice i do -28°C.

- Inače, pred nama je oblačan, ali topao dan, a kiša koja je zahvatila severoistok Srbije, proširiće se tokom dana i na ostale predele Srbije. Zbog jugozapadnog strujanja i dalje će biti moguća prljava kiša, ali ne zadugo, jer u toku dana sa severa sledi prodor hladnog fronta, pa će vetar biti u skretanju na pojačan severozapadni, koji će pročistiti atmosferu od peska, ali doneće i nešto hladniju vazdušnu masu - napisao je Đurić, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sale

17.03.2022 12:45

Duva severoistočni vetar,pravo iz sahare !