JEZIVA ISPOVEST OSTAVILA SRBIJU BEZ TEKSTA: Studentkinja Ekonomskog fakulteta ABORTIRALA PROFESOROVO DETE!

Autor:

Vesti

11.03.2022

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnja studentkinja Ekonomskog fakulteta u Beogradu otkriva kako je nakon emotivne veze sa oženjenim profesorom fakulteta morala da abortira i napusti fakultet.

JEZIVA ISPOVEST OSTAVILA SRBIJU BEZ TEKSTA: Studentkinja Ekonomskog fakulteta ABORTIRALA PROFESOROVO DETE!

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Studentkinja kaže da je nakon završene srednje škole upisala Ekonomski fakultet u Beogradu i već na prvoj godini odustala nakon što ju je zaveo oženjen profesor fakulteta, iskoristivši moć i položaj koji ima.

Devojka navodi da svoj i identitet profesora ne želi da otkriva, jer se plaši osude okoline, ali želi da skrene pažnju na ovu temu kako druge studentkinje ne bi doživele golgotu koju je ona doživljavala.

- Odmah u roku, posle navršene srednje škole upisala sam fakultet koji sam želela. Bila sam student prve godine Ekonomskog fakulteta, redovno sam išla na sva predavanja, pa i na ono koje je taj profesor predavao. Priznajem, on je izgledao veoma atraktivno i dopadljivo, ali mi ni na kraj pameti nije bilo da imam nešto s njim. Međutim, on me je sve češće pozivao u svoj kabinet na konsultacije, i to u večernjim satima, kada je u zgradi fakulteta bilo malo ljudi. Nisam ni primetila kako me je zavodio i uvlačio u svoju mrežu - rekla je bivša studentkinja Ekonomskog za Kurir, a onda i otkrila epilog o kom, kako ističe, nije mogla da sanja ni u najluđim snovima.

- Otišla sam tog kasnog poslepodneva na konsultacije u njegov kabinet, a on je zaključao vrata. Poljubio me je, počeo da me mazi i onda je jedno vodilo drugom. Bila sam mlada, nisam znala šta mi se dešava, ali mi je tada to prijalo. Dogodilo se to da smo imali nezaštićen seksualni odnos. Tek kasnije shvatila sam da sam trudna. To sam otkrila prilično kasno, u trećem mesecu trudnoće. Već je bilo rizično da prekinem trudnoću, ali sam morala jer je on bio oženjen i imao je dvoje dece u to vreme. I uprkos tome što je po mišljenju lekara poduhvat bio rizičan, on je sve regulisao. Zakazao je abortus, sve sredio i platio - kaže.

Napustila studije nakon abortusa

- Nedugo posle toga naša veza je pukla, kao i moje studije na Ekonomskom fakultetu - istakla je ova nekadašnja studentkinja, koja je uprkos ovakvom traumatičnom iskustvu sada uspešna zaposlena žena.

Podsetimo, anonimno istraživanje Viktimološkog društva iz 2021. otkrilo je alarmantne podatke da je čak svaki peti student ili studentkinja u Srbiji nekada bio izložen seksualnom nasilju na fakultetu. Istraživanje je rađeno na 22 fakulteta i šest univerziteta u Srbiji. Većinu studenata sa iskustvom seksualnog nasilja činile su studentkinje, njih 242, i 29 studenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading