Pre ćeš sresti MEDVEDA, nego čoveka: Meštani sela zapadne Srbije ZAVEJANI i ODSEČENI OD SVETA (FOTO)

Autor:

Vesti

10.03.2022

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protekle noći sneg je gotovo blokirao zapadnu i jugozapadnu Srbiju. Sela i zaseoci su gotovo odsečeni, a ni stanovnici gradova i opština nisu prošli bolje.

Pre ćeš sresti MEDVEDA, nego čoveka: Meštani sela zapadne Srbije ZAVEJANI i ODSEČENI OD SVETA (FOTO)

Foto: Rina

Kako je rekla stanovnica zaseoka Bradići, u Javorskoj Ravnoj Gori, Zorka Bradić, sneg je padao tokom čitave večeri i jutra.

- Često ustajem noću, pa sam tako i sinoć uspela da vidim da napolju samo "sipa". Jutros je bilo isto tako. Sad je malo drugačije, čak je i sunce provirilo, a nije ni hladno. Međutim, smetovi su svuda - kaže sagovornica Rine.

Ona dodaje da je uspela da izmeri visinu pokrivača od 24 santimetra.

Komšija je izmerio i više od 70 santimetara, zavisi kako je gde naneo vetar. Uglavnom je haotično.

Puteve, kaže, kao da i nemaju, jer su neprohodni. Sede, i čekaju da sve prođe.

Sedim kući po ceo dan, nemam gde. Čekamo da prođe. Jedino što odem po drva, ali to jedva. A i ovde ćeš sada pre sresti medveda nego čoveka  - dodaje Zorka.

Republika

Foto: Rina

Sneg

Slična situacija kao na Javoru je i na Zlataru. Kako objašnjava meštanin Nove Varoši Rajko, tokom noći je zbog padavina i udara vetra bio zaustavljen saobraćaj na magistralnom putu za teretna vozila.

Celu noć je sve bilo blokirano. Tek jutros oko 10h su pustili saobraćaj, jer je zaista alarmantna situacija.

Sneg je stao u toku dana, ali ne i muke Novovarošana.

Palo je oko 20 centimetara novog snega. Ulice se čiste, ali je i dalje sve zatrpano, prave se kolapsi, pešaci nemaju kuda da se kreću. Mogu misliti kako je tek u okolnim selima - dodao je.

Podsećamo da su na teritoriji opštine Nova Varoš putevi do pojedinih sela potpuno zavejani, stoga je u četiri mesne zajednice i dalje na snazi vanredna situacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading