Zaseda Krizni štab: OVE MERE SE UKIDAJU, a evo čega ćemo i dalje morati da se pridržavamo...

Autor:

Vesti

09.03.2022

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Kriznog štaba na kojoj će se razmatrati mogućnost ukidanja kovid propusnica zakazana je za četvrtak u 16 časova.

Zaseda Krizni štab: OVE MERE SE UKIDAJU, a evo čega ćemo i dalje morati da se pridržavamo...

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Kovid propusnice mogle bi od ponedeljka da odu u zaborav, ako takva odluka bude izglasana od strane Vlade.

Ipak, kako saznaje "Blic", jedna mera bi mogla da ostane na snazi i u narednom periodu. Zaštitne maske najverovatnije ćemo nastaviti da nosimo u zatvorenim prostorijama.

Na sednici Kriznog štaba će se razgovarati i o karantinu za osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima, kao i o važenju kovid sertifikata koji su potrebni za inostranstvo. Tema razgovora biće i četvrta doza vakcine za rizične grupe.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Skeniranje kovid propusnica

Podsetimo, u poslednjih mesec dana smanjio se broj novoobolelih, hospitalizovanih, kao pacijenata na respiratoru, Zato su pojedine zdravstvene ustanove izašle iz kovid režima, a među njima i Kliničko-bolnički centar "Zemun".

- Nikada nema opuštanja, moramo biti na oprezu i treba da se pridržavamo svih mera - izjavio je pre nekoliko dana direktor te zdravstvene ustanove Dragoš Stojanović.

- Moramo biti na oprezu i treba da se pridržavamo svih mera. Situacija je značajno bolja. To su sve dobri pokazatelji i nadamo se da će biti sve bolje - rekao je Stojanović za RTS.

Republika

Foto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

Maske kao zaštita od koronavirusa

Takođe, i Kliničko-bolnički centar „Dr Dragiša Mišović“ vratio se redovnom režimu rada i zvanično ušao u zelenu zonu radom hitne gradske službe i sistemom dežurstva.

Celokupan KBC “Dr Dragiša Mišović” se vratio redovnom režimu rada, izuzev bolnice za pedijatriju za koju se očekuje da će u narednim danima izaći iz crvene zone, kao i dela ginekologije”, istakao je za Tanjug načelnik kardiologije Kliničko-boliničkog centra „Dr Dragiša Mišović - Vladan Vukomanović.

On je dodao i da se nada da je ovo kraj pandemije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading