EKSTRAPROFITERI! KAŽNJAVANJE POTROŠAČA U REŽIJI "KNEZ PETROLA" I "AVIA-e"! Skandalozna ucena: Korisnici lojaliti kartica ostaju bez popusta!

Autor: Republika

Vesti

21.02.2022

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naftne kompanije "Knez petrol" i "Avia" svojim kupcima koji imaju lojaliti kasrite ukinuli su pogodnosti ukoliko kupuju gorivo čija je cena ograničena uredbom Vlade!

EKSTRAPROFITERI! KAŽNJAVANJE POTROŠAČA U REŽIJI "KNEZ PETROLA" I "AVIA-e"! Skandalozna ucena: Korisnici lojaliti kartica ostaju bez popusta!

Foto: ST/V. LUKIĆ; Printscreen/Youtube

Vlasnik "Knez petrola" Srđan Knežević

Skandalozno ponašanje kompanija "Knez petrol" i "Avia", koje se ponašaju krajnje neprofesionalno i kažnjavaju sopstvene potrošače! Ove dve naftne kompanije su donele odluku koja je za svaku osudu.

Naime, svi koji sipaju gorivo na pumpama "Avia" i "Knez petrol", a koji imaju njihove lojaliti kartice, treba da znaju da su im od prošle nedelje drastično smanjeni popusti na benzin i dizel, koje su imali kao deo njihovog programa lojalnosti. Ovim činom, ove dve kompanije pokazale se koliko nepoštuju svoje potrošače i da menjaju pogodnosti kako im se ćefne.

Smanjenjem popusta i "Knez petrol" i "Avia", dokazuju da očigledno nemaju sluha za Uredbe koje je država donela kako bi potrošači bili zaštićeni, s obzirom na to da smo svedoci globalne ekonomske krize, koja je i dovela do značajnog skoka cena naftnih derivata, prenosi Informer.

Podsetimo, Vlada Srbije usvojila je Uredbu o ograničenju visine cena naftnih derivata, kako bi se sprečio veći poremećaj i očuvao životni standard stanovništva. Maksimalna propisana cena za evrodizel ne sme da bude veća od 179 dinara, a za evropremijum BMB 95 171 dinar po litru.

Do sada su svi koji su gorivo točili na pumpama "Avia" dobijali popust od tri dinara po litri i tako pri svakom punjenu rezervoara štedeli priličnu svotu novca.

I pumpe "Knez petrol" su nakon zamrzavanja cena smanjile popuste koje su nudile pravnim licima, korisnicima lojaliti kartica. Kako su objasnili zaposleni, koliko je smanjenje zavisi od vrste lojalnosti koju korisnici imaju.

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović napominje da ovakav poslovni potez benzinskih pumpinije fer prema potrošačima u Srbiji.

Znamo svi da je država ograničila cene dizela i benzina u Srbiji, ali zaista sam neprijatno iznenađen što čujem da su benzinske stanice zbog toga smanjile popuste koje nude svojim vernim kupcima. Šta vlasnicima velikih lanaca benzinskih stanica koje posluju u našoj zemlji ovakav potez uopšte predstavlja? Da li je njima stalo do sopstvenih kupaca? Zašto se uvek ide na štetu potrošača - pita se Papović.

Podsetimo, vlasnik "Knez petrola" Srđan Knežević je toliko bahat da je nedavno naručio pesmu o sebi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading