AJMO, SRBIJO! Malu Nataliju (7) od prvog samostalnog koraka deli svega 6.000 evra! POMOZIMO JOJ DA GA NAPRAVI!

Autor:

Vesti

17.02.2022

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potrebno je da se sakupi još 6.000 evra kako bi mala Natalija Stojimenov otišla na rehabilitaciju robotikom u inostranstvo.

AJMO, SRBIJO! Malu Nataliju (7) od prvog samostalnog koraka deli svega 6.000 evra! POMOZIMO JOJ DA GA NAPRAVI!

Foto: Printskrin

Natalija Stojimenov (7) rođena je u Nišu. Porođaj je protekao uredno, a trećeg dana po rođenju imala je neonatalne konvulzije, a zatim i hipertoniju, kao i promene na koži.

Na Klinici za dermatovenerologiju otkrivena joj  je retko oboljenje koje se javlja u neonatalnom periodu i karakteriše se zapaljenskim i hiperpigmentisanim promenama kože, uz anomalije na centralnom nervnom sistemu, očima, zubima i skeletu.

Kada je imala 20 meseci, hospitalizovana je u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, gde se u kontinuitetu lečila po nekoliko meseci. Natalija naknadno dobija još dve dijagnoze - cerebralnu paralizu i epilepsiju.

- Ona ima cerebralnu paralizu. To je stanje koje se ne leči već se odgovarajućim vežbama poboljšava. Iskreno dosta ima dece kojima je hitno i mi nikako ne možemo da sakupimo brzo novac. Želim da joj poboljšam kvalitet  života. Ima i epilepsiju koju za sada kontrolišemo uz pomoć leka i redovne kontrole neurologa i epiologa. Ima i još jednu bolest, inkontineciju pigmenti koji prati ceo tim iz Beograda - rekla je ranije za "Telegraf" Natalijina majka.

Prognoze su bile veoma loše, ali je Natalijina upornost i želja da prohoda, pobedila. Prohodala je sa pet godina, ali je hod nestabilan i nesiguran i mora da ima tuđu podršku. Uz sve nedaće sa kojima se svakodnevno nosi, ona je vesela i druželjubiva devojčica. 

Novu nadu da postane još stabilnija i čak samostalno zakorači pruža rehabilitacija robotikom u inostranstvu. Od toga je deli još svega 6.000 evra i zato njena porodica moli da finansijsku pomoć,

Maloj Nataliji možete pomoći na sledeći način:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 985 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human985 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844070-24

Uplatom na devizni račun: 160600000084408576

IBAN: RS35160600000084408576

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading