STIGLO BRUTALNO ISKRENO PRIZNANJE IZ AMERIKE! Ministarka finansija SAD otkrila sve o sankcijama Ruskoj Federaciji!

Autor: Republika

Svet

17.02.2022

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka ministarka Dženet Jelen upozorila je na globalne posledice u slučaju najnovijeg udara na Rusiju, kao i na kolaps u energetskom sektoru.

STIGLO BRUTALNO ISKRENO PRIZNANJE IZ AMERIKE! Ministarka finansija SAD otkrila sve o sankcijama Ruskoj Federaciji!

Foto: Tanjug/AP

Dženet Jelen i Vladimir Putin

Američka ministarka finansija Dženet Jelen iznela je najiskrenije priznanje o tome šta bi moglo da se dogodi ukoliko Zapad predvođen njenom zemljom uvede novu rundu sankcija Ruskoj Federaciji u slučaju da ta država izvede invaziju na susednu Ukrajinu. 

- Sankcije Rusiji u slučaju hipotetičke invazije na Ukrajinu imale bi globalne posledice - izjavila je ona i naglasila kako Amerika samo može da se trudi da osmisli mere koje bi imale uticaj samo na Moskvu, ali da je to nemoguće.

Ona je u intervjuu za agenciju Frans pres (AFP) objasnila i da se uz saradnju sa evropskim partnerima priprema „paket sankcija“ usmeren protiv lica i kompanija u finansijskom sektoru, kao i onaj koji će e ticati „kontrole izvoza“.

Jelenova je, pritom, pomenula da postoje i zabrinutosti zbog mogućeg uticaja sankcija na energetska tržišta, s obzirom na važnu ulogu Rusije kao dobavljača nafte i gasa.

- Vašington sa saveznicima radi na tome da ih što bolje zaštiti od mogućih posledica - navela je ona, prenosi Sputnjik. 

Komentarišući predstojeći put potpredsednice SAD Kamale Haris na Minhensku bezbednosnu konferenciju, ministarka je navela da nisu pripremljeni nikakvi konkretni američki predlozi za ublažavanje posledica po Evropsku uniju od mogućeg uvođenja novih zapadnih sankcija Rusiji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov 

Podsetimo, u poslednje vreme zapadne zemlje, kao i Kijev, optužuju Rusiju za moguću invaziju na ukrajinsku teritoriju. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je takve informacije praznom i neosnovanom eskalacijom napetosti i istakao da Rusija ni za koga ne predstavlja pretnju.  
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Dane

17.02.2022 12:05

Američke sankcije će pogoditi Nemačku,i ovo su sankcije Nemačkoj.

Odgovori 15 1
Balkan

18.02.2022 11:04

Americke sankcije je pogoditi celu EU a to sto se potencira da se mora dobro pripremiti sa partnerima, znaci da ce nafta i gas da dolazi iz Amerike, bas lepo osmisljeno, Ziveli

JUGO

23.02.2022 01:05

Jedini nacin da pogodi EU je da Rusia zaustavi isporuka gasa i ulje jedino bi ti pogodili uzasno nemacku bez toga samo Rusi gube najvise.