Osobi sa invaliditetom kao poseban staž priznato vreme provedeno u ratu!

Autor: Republika

Vesti

14.02.2022

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon postupka Zaštitnika građana, nadležna komisija Grada Beograda za rešavanje stambenih potreba učesnika NOR-a, vojnih invalida i članova porodica palih i umrlih boraca i ratnih vojnih invalida priznala je osobi sa invaliditetom vreme provedeno u ratu kao poseban staž u dvostrukom trajanju, čime je povećan njegov ukupan broj bodova na rang listi.

Osobi sa invaliditetom kao poseban staž priznato vreme provedeno u ratu!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Zaštitnik građana je po pritužbi osobe sa invaliditetom u septembru 2021. godine pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Sekretarijata za imovinske i pravne poslove Gradske uprave grada Beograda, Zajedničke komisije za rešavanje stambenih potreba učesnika NOR-a, vojnih invalida i članova porodica palih i umrlih boraca i ratnih vojnih invalida i Komisije za stambena pitanja gradonačelnika Beograda.

Zaštitnik građana je u tom postupku utvrdio da nadležne komisije tokom izrade preliminarne liste za rešavanje stambenih potreba nisu, uprkos dostavljenoj dokumentaciji, pritužiocu priznale vreme provedeno u ratu kao poseban staž u dvostrukom trajanju, tačnije da nisu postupale u skladu sa zakonom i presudama Upravnog suda kojima je poništeno više njihovih odluka.

Nakon urgencije Zaštitnika građana, Sekretarijat za imovinske i pravne poslove je sredinom decembra 2021. godine dostavio obaveštenje da je obrazovana nova Komisija za stambena pitanja gradonačelnika Beograda u čijoj nadležnosti će biti i postupci Zajedničke komisije za rešavanje stambenih potreba učesnika NOR-a, vojnih invalida i članova porodica palih i umrlih boraca i ratnih vojnih invalida koji nisu okončani. 

Pritužilac je krajem decembra 2021. godine obavestio Zaštitnika građana da je njegov predmet rešen pozitivno, da je usvojen njegov prigovor na Predlog preliminarne rang liste, tačnije da je nadležna komisija donela rešenje kojim mu se utvrđuju dodatni bodovi po osnovu učešća u oružanim akcijama i da je sada na višem mestu na rang listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading