Manastir Hilandar podržao CarGo: Omogućite im da rade i pomažu ljudima

Autor: Republika

Vesti

08.02.2022

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji primer pomoći koju je CarGo pružio manastiru Hilandar bilo je 50.000 evra za osnovna sredstva, hranu i lekove, koje su im usled pogođenosti korona virusom bila preko potrebna.

Manastir Hilandar podržao CarGo: Omogućite im da rade i pomažu ljudima

Foto: Car Go

Donacija kompanije Car Go

- Manastir Hilandar podržava udruženje CarGo u njihovom pravu da rade i želji da pomažu ljudima. Apelujemo na nadležne organe da ne dozvole nasilje nad ovim humanim udruženjem - rekao je Miloš Stojković, poverenik manastira Hilandar.

Udruženje CarGo najavilo je proteste od srede pod nazivom „Stop taksi i gradskom kartelu“ zbog poziva da se ugasi aplikacija, oduzmu automobili i nastavi sa nelegalnim skidanjem novca sa računa.

- CarGo već duži niz godina unazad nesebično pomaže našem manastiru i zato je sad pravo vreme da stanemo uz našu bratsku kuću. Svaki dinar otet od CarGo otet je i od našeg Hilandara. Taksisti duguju stotine miliona evra poreza, a CarGo svake godine u budžet Srbije i za različita humana dela uplati milione evra. Apelujem na sve nadležne institucije da obavljaju svoju dužnost i ne dozvole širenje bezakonje i nepravde - rekao je Stojković.

Foto: Car Go

 

Kako navode iz kompanije CarGo, pritisci na njihov rad nikada nisu prestali, pa je ovaj kontra protest nastao kao nužda da se konačno stane na put nepravdi koja traje već dugi niz godina.  

- Umesto izlaska na ulice, taksi karteli i razne lobi grupe bi mogli da razmisle o tome da urade samo jedan posto dobrih dela koje je uradio CarGo u proteklim godinama. Ono što je sigurno jeste da je pravda dostižna, što se i dokazalo, a CarGo je jedan od najboljih primera. Zato je jedina kompanija u domaćoj istoriji koja je pobratimljena sa manastirom Hilandar. Čvrsto stojimo uz našu braću i imaju našu punu podršku - dodao je Stojković.

Podsećamo, CarGo je u prošloj godini manastiru Hilandar donirao 250.000 evra. Izgrađen je kamp za decu u Sijarinskoj banji od 125.000 evra, dok je prijateljstvo izmedju CarGo i manastira počelo nakon humanitarne akcije “Kamp prijateljstva” u kojoj je za 400 dece slabijeg materijalnog statusa iz čitavog regiona organizovana poseta Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Željko

08.02.2022 12:36

Po Ustavu svako ima pravo na rad. Ne dozvolite da mafija vlada taxi vozačima.