KO JE BILA KSENIJA VUČIĆ? Godinama bila u novinarstvu, karijeru gradila u najpoznatijim televizijskim formatima

Autor: Republika

Vesti

29.01.2022

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ksenija Vučić bila je srpska novinarka i direktorka televizije „Pink 3“, te bivša supruga predsednika Aleksandra Vučića sa kojim ima dvoje dece, sina Danila i ćerku Milicu.

KO JE BILA KSENIJA VUČIĆ? Godinama bila u novinarstvu, karijeru gradila u najpoznatijim televizijskim formatima

Foto: youtube.com/printscreen

Novinarstvom se bavila dugi niz godina. Pre nego što je počela da uređuje i vodi emisiju „Pravac“ na televiziji „Pink“ Ksenija Vučić je radila u časopisu „Srpska reč“, radiju „Fokus“ i televiziji „Studio B“. Radila je intervjue sa brojnim domaćim i stranim političarima, poput Ivice Dačića, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Edija Rame, Nikole Gruevskog (Nikola Gruevski) i drugih.

Od 1997. do 2011. godine bila je u braku s Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije, nekadašnjim premijerom, potpredsednikom Vlade, ministrom odbrane i ministrom informisanja.

Ksenija Vučić (devojački Janković) rođena je u Beogradu. Pohađala osnovnu školu „Darinka Pavlović“ u Starom gradu. Školovanje je nastavila u rodnom gradu. Radila je u brojnim medijima. Između ostalih, bila je deo redakcije radio „Indeksa“, lista „Srpska reč“, radija „Fokus“ i televizije „Studio B“. Nakon što je rodila Danila i Milicu povukla se sa srpske medijske scene, a potom prešla na TV „Pink“ gde je vodila emisiju „Pravac“. Za direktorku kablovskog kanala „Pink 3“ je izabrana 2015. godine. Može da se pohvali intervjuima sa mnogim važnim ličnostima, poput Vedrane Rudan, Nikole Gruevskog i albanskog premijera Edija Rame kome je u emisiji pokazala tri prsta.

Kada su je kolege novinari pitali kako je do toga došlo Ksenija je odgovorila da se radilo o spontanoj reakciji. Rama je pričao o javnom pokazivanju orla, albanskog nacionalnog simbola, a Vučićeva ga je upitala da li bi ona u centru Tirane smela da pokaže tri prsta. Prvo joj je kazao da bi smela, a potom i da bi je on lično zaštitio. Detalje razgovora i najave novih intervjua Vučićeva najčešće najavljuje u emisiji „Novo jutro – Dea i Sarapa“. Svoje lične stavove o mnogim aktuelnim temama iznosi na društvenoj mreži „Tviter“. Neretko zbog toga dolazila u sukobe sa liderima opozicije u Srbiji.

(Republika/biografija.org)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Borislav

29.01.2022 19:18

Bila je harizmatična i hrabra žena, koja nikada nije odstupala od svojih stavova. Moje saučešće porodici

Odgovori 20 7
Dunja

29.01.2022 19:24

Ovo je šok za čitavu porodicu, iskreno saučešće svima, a Kseniji nega Bog podari rajsko naselje!

Odgovori 21 7
Znatizeljna

29.01.2022 19:49

Kako je umrla u 56. godini, ako je rodjena 1968.godine?

Odgovori 33 17
Ivana

29.01.2022 20:07

Tuga... Neka pociva u miru a porodici saucesce. Bog vam dao snage u ovim teskim momentima...

Odgovori 25 3