"SAMO LUDI LEKARI OPERIŠU LUDE PACIJENTE": Bilbord za ESTETSKE operacije napravio HAOS u BEOGRADU: Da li je ovo zaista "savršenstvo"?

Autor:

Vesti

01.02.2022

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U moru reklama za estetske operacije u Srbiji, pojavila se jedna toliko bizarna da se od nje doslovno prevrće želudac.

"SAMO LUDI LEKARI OPERIŠU LUDE PACIJENTE": Bilbord za ESTETSKE operacije napravio HAOS u BEOGRADU: Da li je ovo zaista "savršenstvo"?

Foto: Republika.rs

Naime, u centru prestonice postavljen je bilbord na kome se nalazi poznata doktorka, specijalizant plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije Tanja Radenkov, kroz čije su ruke prošle mnoge poznate ličnosti, na kome piše "Na korak do savršenstva"!

 

Republika

Foto: Republika.rs

 

Reklama kao reklama, sa sve sloganom, onim što promoviše i doktorkom na slici ne bila sporna, da fotografija gospođe Radenkov nije toliko fotošopirana, a da ne pominjemo da je i sama toliko izoperisana, i to, reklo bi se, ne baš "najsrećnije"!

Ukratko, doktorka, koja je inače zaposlena u beogradskoj Hitnoj pomoći, na njoj izgleda kao starleta upravo izašla iz nekog rijaliti programa, ali ni to ne bi bilo za kritiku jer svako ima pravo da izgleda kako voli i hoće, da tako nešto ne promoviše kao savršenstvo. 

Da se razumemo, nema ništa loše u tome da neko uradi neku estetku operaciju ili korekciju ukoliko je nečim na sebi nezadovoljan, ali se postavlja pitanje gde je mera i ima li je u današnje vreme, a ako je suditi po ponašanju doktorke Radenkov, očigledno je nema.

Kako izgleda doktorka Tanja Radenkov bez šminke, fotošopa, sa svim korekcijama, pogledajte na fotografiji ispod:

 

Poznati estetski hirurg i akademik Dimitrije Panfilov, koji ima licence za rad u Nemačkoj, Austriji, Kataru i Srbiji, autor više knjiga na ovu temu, nosilac brojnih nagrada, čovek koji je na temu estetske hirurgije održao 205 predavanja širom sveta, nije želeo da komentariše bilbord, jer ga nije video, ali razgovor je počeo citatom jednog svog američkog kolege.

Republika

Foto: Printskrin

Dimitrije Panfilov

 

- "Samo ludi lekari operišu lude pacijente", a takvih je na obe strane oko 10 odsto. Nisam video bilbord, ne znam šta na njemu piše i ne želim da znam ko je na njemu, ali kad već pitate ima li granica. Ima i kod nas, odnosno u Srbiji, kolega koji žele da što pre isplate uloženo, pa nude "savršenstva" koja se ne mogu nikad i ničim dostići. Takođe, ljudi treba da znaju, da i kad vide na nekome nešto lepo, bilo prirodno ili je to produkt estetske hirurgije, ne znači i da će na njima dobro da stoji - kaže doktor Panfilov.

On ističe da svaki pacijent treba dobro da se raspita gde i kod koga ide pre nego što se odluči na intervenciju.

- Reklama kao reklama nije ništa, ona je takva jer obećava nešto što ne može da se postigne. Ja sebe doživljam kao psihijatra sa skalpelom i pre nego što se odlučim da li ću nekoga da operišem ili mu radim neku korekciju obavezno sa pacijentom, nije bitno da li je muškarac ili žena, porazgovaram, da vidim koji je njegov motiv i šta on želi i očekuje od intervencije, i zbog čega je želi - kaže doktor Panfilov.

On kaže da mu konsultacije traju od 30 do 45 minuta i da su besplatne, ali ih radi jer želi da bude miran i kao čovek i kao lekar.

- Da se razumemo, nijedna žena neće vratiti muža ili steći prave prijatelje, zato što će nešto popraviti ili korigovati na sebi, pa čak i da se cela sredi. Ja takve vraćam kući - priča doktor Panfilov i donekle dodaje gde bi trebalo granica da se postavi.

- Ukoliko postoji očigledan deformitet i fizički nedostatak i ukoliko su očekivanja pacijenta realna, ukoliko neko želi na sebi da promeni nešto što mu smeta ali da je to u merilima prirodnog... Ima pacijenata koji imaju nerealna očekivanja i kolege im to rade, kao što rekoh, da bi što pre vratili uloženo. Ono što ja savetujem svima koji žele da urade neki zahvat, jeste da se raspitaju na više strana. Onaj ko im olako nudi savršenstvo, obećava, u stilu je "lako ćemo", da obavezno odu po savet i kod drugih. Da se ne bi desilo da se posle na ulici neko isčuđava kako izgledaju - kaže poznati doktor.  

Veoma je važno da svako ko radi korekcije, sitne ili veće bude jako oprezan. Jer, izgleda da su pojedinci brzo zaboravili kakve nesagledive posledice mogu imati razni tretmani, pročitati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading