ZIMA POKAZALA PRAVO LICE, OČEKUJE NAS SNEŽNI TALAS: Najnovija prognoza direktora RHMZ

Autor:

Vesti

22.01.2022

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zima je danas pokazala svoje pravo lice, a sneg je zatrpao veći deo Srbije. Meteorolozi kažu da je ovo vreme u skladu sa kalendarom i najavljuju da bi nove padavine mogle da se očekuju krajem meseca.

ZIMA POKAZALA PRAVO LICE, OČEKUJE NAS SNEŽNI TALAS: Najnovija prognoza direktora RHMZ

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prema prognozi direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslava Nikolića, sutra se slab sneg očekuje povremeno u brdsko-planinskim predelima, ali slabijeg intenziteta u odnosu na subotu. 

- Na planinama će doći do povećanja visine snežnog pokrivača za 2 do 5 centimetara, dok će se u Vojvodini i Timočkoj Krajini zadržati suvo, sa sunčanim intervalima. Najniža temperatura od -9 do -3, (u Beogradu oko -4), a najviša od -1 do 3, u Beogradu oko 1 stepen - kaže on.

Prema njegovoj prognozi, tokom većeg dela naredne sedmice (24 - 30. 01. 2022 god.) ne očekuju se značajnije padavine na području Srbije. U većini mesta će biti suvo sa povremenim sunčanim intervalima, a provejavanje slabog snega biće moguće tek ponegde u planinskim predelima.

Republika

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sneg

 

Sneg okovao Srbiju

- Zbog priliva osetno hladnijeg vazduha iz severne i severoistočne Evrope, u prvom delu sedmice očekuju se umereni i jaki jutarnji mrazevi, dok će dnevna temperatura u ponedeljak i utorak biti malo ispod 0 stepeni (ledeni dani), a zatim u manjem porastu. Na području Beograda jutarnji mraz biće intenziteta od -10 do -6 stepeni (24. i 25.01.), na području Srbije lokalno i do -15 stepeni, dok će u drugom delu sedmice mraz početi da slabi. Od srede do kraja nedelje (26 - 30.01.)  u Beogradu slab jutarnji mraz (od -4 do 0 stepeni), dok će na području Srbije lokalno biti i mraza umerenog intenziteta (do -9 stepeni) - precizirao je Nikolić.

Direktor RHMZ je najavio da se novo, prolazno naoblačenje sa snegom očekuje se krajem meseca (31. 01. 2022), kada je moguće povećanje visine snežnog pokrivača za 5 centimetara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aleksa

22.01.2022 22:38

To li je prognoza samo za Beograd. Da li ste znali da postoje i drugi gradovi u Srbiji ? Beograd nije Srbija.