POZITIVAN SVAKI DRUGI STUDENT: Januarski rok se pomera zbog korone, studenti u Beogradu dobijaju još mesec dana za učenje!

Autor:

Vesti

15.01.2022

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studenti Medicinskog fakulteta u Beogradu dobiće još mesec dana za učenje.

POZITIVAN SVAKI DRUGI STUDENT: Januarski rok se pomera zbog korone, studenti u Beogradu dobijaju još mesec dana za učenje!

Foto: pixabay.com

Zbog korona virusa, tačnije velikog broja zaraženih ispitivača na Medicini, januarski ispitni rok na ovom fakultetu se pomera za februar.

- Na dekanskom kolegijumu definitivno je odlučeno da će januarski rok biti pomeren za februar. Takođe će februarski rok trajati duže. Umesto propuštenog januarskog roka studenti će dobiti vanredni martovski rok, koji studenti inače ne bi dobili da je regularna situacija. Naravno, napominjemo da ovo važi za sve studijske programe. Sve precizne informacije na ovu temu imaćemo sledeće nedelje - saopštio je Studentski parlament Medicinskog fakulteta u Beogradu, prenosi Tanjug.

Na ostalim fakultetima januarski rok najverovatnije će se održati krajem meseca i početkom februara, piše Telegraf.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Prof. dr Dejana Filipovića, prorektora za nastavu Univerziteta u Beogradu ne čudi ovakva odluka jer je, kako kaže, situacija sa zaraženima znatno gora nego pre samo mesec dana.

- Prema podacima Studentske poliklinike, broj zaraženih studenata znatno je veći nego u prvoj polovini decembra. U proseku je pozitivan svaki drugi testirani student. Fakulteti imaju autonomiju da sami organizuju nastavu i polaganje ispita u skladu sa epidemiološkom situacijom - poručuje prof. dr Filipović za Telegraf.

On dodaje da su studenti još pre Nove godine izrazili želju da se vrate direktnoj nastavi, ali da će to još biti razmaatrano do 15. februara.

- Verovatno je da će opet morati da se ide kombinovano, ali to će svaki fakultet odlučiti zasebno - smatra on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading