SEKRETARIJAT ZA SOCIJALNU ZAŠTITU APELUJE! Ako vidite beskućnika na ulici po ovom vremenu ODMAH zovite OVE službe

Autor: Republika

Vesti

11.01.2022

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručne službe Gradskog centra za socijalni rad svakodnevno obilaze mesta za koja postoji pretpostavka da se mogu zateći beskućnici

SEKRETARIJAT ZA SOCIJALNU ZAŠTITU APELUJE! Ako vidite beskućnika na ulici po ovom vremenu ODMAH zovite OVE službe

Foto: youtube.com/printscreen

Sekretarijat za socijalnu zaštitu dao je nalog svim ustanovama socijalne zaštite da uvedu dežurstva 24 časa i organizuju hitna zbrinjavanja ugroženih građana usled hladnog talasa, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda.

U svim odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad obezbeđeno je dežurstvo stručnih radnika koji su u pripravnosti 24 sata za potrebe neodložnih intervencija.

Stručne službe centra pojačale su rad na terenu u cilju preduzimanja mera iz oblasti socijalne zaštite – zbrinjavanje kako dece tako i odraslih u prihvatilištu za lica koja se zateknu u stanju socijalne potrebe.

Kako je navedeno, svakodnevno se obilaze mesta za koja postoji pretpostavka da se mogu zateći beskućnici. Ovim putem pozivaju se građani da ukoliko primete ova lica, o tome obaveste policiju, komunalnu miliciju ili centar za socijalni rad.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je istakla da je u cilju zaštite interesa korisnika pojačana redovna saradnja sa PU za Grad Beograd, Komunalnom milicijom, zdravstvenim organizacijama, Gerontološkim centrom, Crvenim krstom, Prihvatilištem za odrasla i stara lica, Prihvatilištem za decu Beograda, Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

– Svako lice koje se iz različitih razloga zatekne na ulici u stanju hitne socijalne potrebe biće adekvatno zbrinuto, biće mu obezbeđen smeštaj, hrana, odeća i odgovarajuća nega. Grad Beograd je spreman za predstojeći hladan talas, nikog nećemo ostaviti na ulici a svi zajedno moramo da pomognemo onima kojima je naša podrška najpotrebnija – zaključila je sekretarka Nataša Stanisavljević.

(Republika/Kurir)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading