JEZIVA PRIČA O ČOVEKU KOG SU ZVALI BOSANSKI LJUBA ZEMUNAC: Odsekao mu je GLAVU u vozu i bacio kroz prozor!

Autor:

Vesti

09.01.2022

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao je 2 metra i 140 kila

JEZIVA PRIČA O ČOVEKU KOG SU ZVALI BOSANSKI LJUBA ZEMUNAC: Odsekao mu je GLAVU u vozu i bacio kroz prozor!

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Tanjug/Rade Prelić, MUP Srbije

Nož

Miloš Miša Bjelivuk u žižu javnosti je dospeo posle krvavog obračuna jugoslovenskih kriminalaca u Amsterdamu na Božić 1973. godine. Tada su se pripadnici tri srpske bande sukobili mitraljezima i pištoljima ispred jedne poznate kafane. U obračunu je poginulo pet Jugoslovena, a glavni akteri su bili Slobodan Mitrić zvani Bob Karate i Bjelivuk, koji se družio sa Ljubom Zemuncem.

- U zatvorima sam proveo oko 35 godina. Robijao sam u Švajcarskoj, Holandiji, Francuskoj, Italiji, ali i našoj 'Zabeli'. U Švajcarskoj sam bežao čak iz sedam zatvora, zbog čega su me tamošnji mediji nazvali Kralj bekstva. U Švici sam pao 1979. zbog pljačke tri zlatare i tri banke. Čim sam se našao iz rešetaka, počeo sam da planiram bekstvo - ispričao je Bjelivuk jednom prilikom, prenosi Mondo.

Pred sam kraj prošle godine Bjelivuk je dao intervju za "Fajter". Tada je pričao o čoveku o kome se na ovim prostorima malo zna. Bio je to Salko Pašić, koga su mnogi zvali bosanski Ljuba Zemunac.

Bio je siledžija kakvog nije bilo u Bosni. Imao je oko 140 kila i visok dva metra. Kad je išao jednom na železničku stanicu on vidi neku svadbu. Oni mu se jave i pozovu ga da u čast ovog što se venčava popije jednu. Salko pristane i popije rakiju. Ali spazi kako se na ražnju okreće jagnje. Pita je l’ može da proba, oni rekli da može i Salko priđe, izvadi čakiju i počne da reže. Ne žvaće nego ko barska štuka guta komade mesa. I pojede ga dok si reko keks. Okrete se i vide da ima još jedno. Poče da reže i jede i njega - priča Bjelivuk.

Republika

Foto: Pixabay, Facebook

 

Kad su ovi videli odu da prijave jednom svatu kako je Salko pojeo dva jagnjeta. Ovaj dođe i kaže mu:

- Salko neće biti za svatove, znaš da sam siromašan.

- Nemoj da ti je*em mater. Zvao si me na svadbu a sad mi ne daš da jedem.

Ovaj se uplaši onolikog čoveka i ode po pištolj. Krene ka Salku i vitla onim pištoljem.

- Sad ću ti ja pokazati.

Salko pobegne preko reke i zapreti ovom da će mu je*ati majku kad ga uhvati Posle neka tri meseca on tog čoveka sretne u vozu.

- Uhvati ga za kosu, izvuče onu istu čakiju i odseče mu glavu a potom je kroz prozor izbaci iz voza - ispričao je Bjelivuk. 

O kakvom se čoveku radilo govori i činjenica da je u CZ u Sarajevu umeo da čupa radijatore.

- Kad dođe do sukoba sa policijom on uzme iščupa radijator i njime ih gađa - ispričao je Bjelivuk.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading