LOPOVI IMAJU NOVI SISTEM PREVARE ZA KRAĐU AUTOMOBILA: Primetite li flašu između točka i blatobrana zaključajte kola ODMAH!

Autor: Republika

Vesti

26.12.2021

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kradljivci automobila smislili su novi, lukav način da se domognu kola svojih žrtava.

LOPOVI IMAJU NOVI SISTEM PREVARE ZA KRAĐU AUTOMOBILA: Primetite li flašu između točka i blatobrana zaključajte kola ODMAH!

Foto: RTS/printscreen

Kada se pri startu automobila jave čudne vibracije i zvukovi iz točka, mnogi vozači izlaze kako bi videli u čemu je problem. Pri tome često ostavljaju motor upaljen, automobil nezaključan, a kontaktni ključ u bravi, odnosno na srednjoj konzoli.

Tada lopovi iz prikrajka uleću u automobil i kradu ga, ili uzimaju vredne stvari iz automobila. Ovaj metod krađe postao je pošast u Sjedinjenim Američkim Državama, pa se "preliva" i na evropski kontinent, piše "Autoportal".

Od saveta, navode se ova tri koraka koji omogućavaju zaštitu:

  • I pri najkraćem izlasku iz automobila ugasite motor, automobil zakočite menjačem i ručnom kočnicom, ponesite ključ i zaključajte auto.
  • Steknite naviku da pregledate, sa svih strana, automobil pre vožnje, kako biste procenili ima li oštećenja, prepreka, da li je neka guma ispumpana i slično.
  • Ako primetite plastičnu flašu zaglavljenu između točka i blatobrana, neka vam se upali alarm - na meti ste lopova.

(Republika/Mondo)

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading