LATINOAMERIČKA EKSPLOZIJA NA MARAKANI? Crvena zvezda naciljala DINAMITNO POJAČANJE!

Autor:

Sport

26.12.2021

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Crvena zvezda sezonama se muči sa desnim bekovima, a trenutnom dvojcu na toj poziciji Marku Gobeljiću i Milanu Gajiću ugovori ističu 30. juna 2022.

LATINOAMERIČKA EKSPLOZIJA NA MARAKANI? Crvena zvezda naciljala DINAMITNO POJAČANJE!

Foto: Starsport/Printcreen/Youtube/APphoto/ilustracija

Crveno-beli su svesni da moraju da pojačaju defanzivu, a prema saznanjima "Srpskog telegrafa", šampion Srbije blizu je dogovora sa urugvajskim desnim bekom Đovanijem Gonzalezom (27) iz Penjarola koji bi na Markanu mogao da dođe kao slobodan igrač, jer mu ugovor ističe 31. decembra ove godine.

SITNICE U UGOVORU

Puno ime momka rođenog u Montevideu je Đovani Alesandro Gonzalez Apud, a na Marakanu bi došao kao prvi igrač u istoriji svoje zemlje i transfer bi bio besplatan jer mu saradnja s najvećim klubom iz domovine ističe poslednjeg dana 2021. Razgovori sportskog sektora tima s Marakane i defanzivca počeli su pre nedelju dana, a trenutno se završavaju sitnice u ugovoru i ozvaničenje bi moglo da usledi već na početku 2022.

 

 

Đovani je i reprezentativac "urusa" i od debija 2019. upisao je 16 nastupa, a samo ove godine osam mečeva. Gonzalez je karijeru počeo u River plejtu iz Montevidea, a 2018, takođe kao slobodan igrač, otišao je u Penjarol, za koji je do sada odigrao 100 utakmica i postigao pet golova. Kada govorimo o tekućoj sezoni, desni bek je u svim takmičenjima bio na terenu 2.910 minuta u 36 utakmica, uz jedan gol i osam asistencija. Podsetimo, Crvena zvezda je kroz istoriju imala veliki broj fudbalera iz zemalja Južne Amerike poput Brazila, Argentine, Kolumbije, Ekvadora i Perua, ali nikada iz Urugvaja.

PUNA SVLAČIONICA

Pre Gonzaleza Zvezda je pokušala da dovede i Falajea Sakoa iz portugalske Vitorije Gimaraes, ali je zapelo kod obeštećenja od dva miliona evra, pa su se okrenuli Urugvajcu. Na Marakani se radi na pojačanjima i ostalim pozicijama da bi se podigao kvalitet i konkurencija. Tako je crveno-beli dres zadužio dugo očekivani Ohi Omoidžuanfo, a osim njega, novajlije u svlačionici, odnosno na bazičnim pripremama, biće Stefan Leković, Ibrahim Mustafa i Vladimir Lučić.

 

 

Prvi je štoper, Lučić igra po krilu, dok je Mustafa, kao ofanzivni vezista, bio zapažen u Radničkom iz Sremske Mitrovice. Ko će od njih biti u avionu za drugi deo priprema u Antaliji od 23. januara do 4. februara, ostaje da se vidi. Naravno, ostaje da se vidi i ko će napustiti Marakanu ovog januara, a mnogo je imena u opticaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading