OVO SU TRI GLAVNA SIMPTOMA OMIKRONA KOD DECE! Jedan je karakterističan, roditelji OPREZ!

Autor:

Vesti

23.12.2021

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od mesec dana otkako je otkriven u Južnoj Africi, novi soj korona virusa omikron hara Evropom, a dva nova žarišta su postala Velika Britanija i Danska.

OVO SU TRI GLAVNA SIMPTOMA OMIKRONA KOD DECE! Jedan je karakterističan, roditelji OPREZ!

Foto: printskrin

Zvanično nije registrovan u Srbiji, ali posebno brine to što omikron mnogo više od prethodnih sojeva pogađa najmlađe.

- Noćno znojenje i bol u leđima su novi simptomi omikron soja. Osip je posebno karakterističan za ovaj soj virusa. Pored svih simptoma koje već znamo ovo su neki novi koji su karakteristični za omikron. Ovaj soj jeste opasniji, ali prema tome što se brzo širi - rekao je pedijatar Saša Milićević.

Pedijatar naglašava da ne treba da zavarava činjenica da opada broj novozaraženih.

- Dobro je što je smanjen broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva. Ali to ne treba da zavara. Ipak se omikron relativno skoro pojavio - rekao je Milićević.

U svetskim medijima se pojavila vest i da će američki vojni doktori probati da naprave vakcinu koja bi štitila od svih sojeva.

- Američki vojni lekari jesu napredni u svojim nastojanjima. Vakcina je uvek kompleksna stvar. Uvek se pojavi novi soj i svaki novi soj iznova predstavlja problem - dodao je za Kurir dr Saša Milićević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading