TEMPERATURA DO 15 STEPENI U DECEMBRU: Nakon minusa i mraza stiže pravo prolećno vreme

Autor:

Vesti

18.12.2021

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Đorđe Đurić je na svom Fejsbuk profilu najavio kakvo nas vreme očekuje narednih dana.

TEMPERATURA DO 15 STEPENI U DECEMBRU: Nakon minusa i mraza stiže pravo prolećno vreme

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

- Tokom vikenda i u ponedeljak maksimalne temperature biće oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine, uz vrednosti od dva do osam stepeni Celzijusa. U utorak i sredu zahlađenje. Maksimalne temperature biće tada od nule do tri spenena Celzijusa, a u sredu ujutru umeren do jak mraz, uz temperature od -10 stepeni Celzijusa na jugoistoku do -3 na severu Srbije, na Pešteru i ispod -15°C - napisao je Đurić.

Kako je saopštio, od sredine sledeće nedelje će biti osetno toplije, a tokom narednog vikenda biće veoma visoke temperature.

- Od četvrtka osetno toplije, uz temperature i preko deset stepeni Celzijusa, a narednog vikenda ponegde i do 15 stepeni, uz pojačan južni vetar. Kada je reč o padavinama, do utorka na severu Srbije i u Beogradu biće uglavnom suvo, a u ostalim predelima očekuje se tek ponegde slaba kiša, susnežica ili slab sneg. U sredu i u četvrtak u svim predelima biće suvo. U petak i tokom narednog vikenda očekuju se prolazna naoblačenja sa kišom - najavio je meteorolog Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading