SRPSKI METEOROLOG OTKRIO DA LI ĆE PADATI SNEG ZA NOVU GODINU: Čubrilo objasnio od čega zavisi vremenska prognoza za najluđu noć

Autor:

Vesti

15.12.2021

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Realniju sliku o razvoju vremena prema kraju meseca imaćemo tek za nekoliko dana.

SRPSKI METEOROLOG OTKRIO DA LI ĆE PADATI SNEG ZA NOVU GODINU: Čubrilo objasnio od čega zavisi vremenska prognoza za najluđu noć

Foto: Tanjug/N. MIHAJLOVIĆ

Kada se pomene Nova godina, prva asocijacija na novogodišnju noć svakako nam je sneg.

Ipak, da li će on padati kada budemo dočekivali Novu 2022. godinu, i dalje je upitno, mišljenja je meteorolog Marko Čubrilo.

On je naveo da je još uvek sve pod znakom pitanja, kao i da nam umesto snežne bajke tamo oko 24. decembra stiže kiša umesto snega.

- Koliko je još sinoptika posle 21.12. upitna i zašto nema smisla sa sigurnošću govoriti o hladnom i snežnom periodu za praznike svedoči i večernji ECMWF koja je posle jutarnje snežne situacije večernjim proračunom za taj isti datum simulirao južinu i otopljenje, dok su i ansamble ćlanovi ovog modela "podeljeni" po pitanju sinoptike - naveo je on i dodao da ćemo za 3-4 dana ćemo imati realniju sliku o razvoju vremena prema kraju meseca.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading