ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA! LEGIJA OTEO DETE RADETA MARKOVIĆA DA BI SAKRIO ATENTAT NA IBARSKOJ: Šef DB nije smeo ništa da kaže

Autor: Republika

Vesti

21.11.2021

23:09

Načelnik Odeljenja za krvne i seksualne delikte otkrio nepoznate detalje

ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA! LEGIJA OTEO DETE RADETA MARKOVIĆA DA BI SAKRIO ATENTAT NA IBARSKOJ: Šef DB nije smeo ništa da kaže

printskrin

 

Šta se događalo u Jedinici za specijalne operacije neposredno pre atentata na Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali 3. oktobra 1999. godine?

Jedan od onih koji imaju jasne podatke o tome je i Žarko Popović, dugogodišnji načelnik Odeljenja za krvne i seksualne delikte, koji otkriva nepoznate detalje nekih od najpoznatijih zločina u Srbiji.

On je precizno opisao šta je saznao od bivšeg načelnika Državne bezbednosti Radeta Markovića, kasnije osuđenog za ovaj zločin u kome su stradali članovi Srpskog pokreta obnove Veselin Bošković, Vušur Rakočević, Dragan Vušurević I Zvonko Osmajlić.

Tanjug/AP

Rade Marković

‒ Marković mi je tokom ispitivanja rekao da je jedan dan otišao u Lipovicu i da su mu rekli: „Napravili smo ono sr*nje na Ibarskoj, ti ćuti i biće sve u redu” – priseća se Popović.

Ono što je posebno interesantno u ovom svedočenju je priča koju je Popović saznao od Markovića, a koja se odigrala neposredno dan pre zločina na Ibarskoj magistrali.

Nekoliko dana pre atentata Legija je otišao kod Markovića kući. Tada mu je „uzeo” sina i odveo na koncert. Naravno, bez Radetovog znanja. Time je Markoviću stavio do znanja šta može da uradi. Rade ništa nije smeo da kaže i rekao je da je svesno ušao u krivično delo prikrivanja izvršioca. Njemu je Legija sve priznao i sve je to ušlo u zapisnik – priseća se Popović razgovora sa Markovićem.

(Republika/Objektiv)

Komentari (1)

Loading
Vjekoslav

22.11.2021 16:02

Krajnje je vreme da se otvori arhiva komunizma