ONI SU TOLIKO TRAŽENI DA MOGU DA BIRAJU SA KIM I KAD ĆE DA RADE! Ovi majstori u Srbiji rade 24 sata i uvek su zauzeti! PO POSLU UZMU I DO 50 EVRA!

Autor:

Vesti

21.11.2021

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Uglavnom razmišljamo o tome šta da radimo ako nas "izdaju" bojler, veš mašina ili neki drugi krupniji uređaj, odnosno ako dođe do većih kvarova u stanu, ali retko o tome šta ako nam zatreba - bravar.

ONI SU TOLIKO TRAŽENI DA MOGU DA BIRAJU SA KIM I KAD ĆE DA RADE! Ovi majstori u Srbiji rade 24 sata i uvek su zauzeti! PO POSLU UZMU I DO 50 EVRA!

Foto: pixabay.com

Usluge majstora su posebno sada veoma cenjene, jer stručnjaka manjka, a za većinu stvari prosečni građanin se oslanja na profesionalce. Ipak, ne samo što zanatlije mogu dobro da naplate svoj rad - već ih je i teže naći.

- Zvala sam tzv. "dežurnog bravara" preko oglasa na internetu, to je služba koja radi 24/7, ali su mi rekli da nema šanse da mi bilo koga pošalju taj dan, te da je čak i za sutradan upitno. Poslala sam im fotografije preko Vibera, kako bi videli o čemu je reč, i kazali su da će se javiti sutradan oko podneva da mi kažu mogu li da dođu. Niko od tada više nije zvao - priča M.K. iz Beograda, i dodaje:

- Očigledno su prebukirani i više ne moraju da se bore za mušterije, već se mušterije bore za njih.

Primećuje i da su neki bravari, barem sudeći po telefonskom razgovoru, prilično nezainteresovani za prihvatanje posla. Usluga popravke dve brave bi je, kaže, koštala skoro 5.000 dinara.

Iako na internetu postoji pregršt tekstova i video snimaka o tome kako sami da zamenite bravu, mnogi se, ipak, ne usuđuju to da rade, već zovu majstore. S druge strane, treba odabrati odgovarajući tip, dimenzije.

I u Beogradu je sada sve više majstora, uključujući bravare, koji oglašavaju da rade non-stop. Za poziciju "bravar varilac" u jednoj firmi nude platu od 70.000 do čak 120.000 dinara, a mnogim majstorima se isplati da "rade za sebe".

Štaviše, u poslednje vreme se naglašeno cene sve vrste zanata, te se mimo majstora traže kuvari, a nedavno smo pisali i o nekim čistačicama koje su u poziciji da sat vremena rada naplate čak 600 dinara - i prebukirane su, pritom, piše Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading