GLASNIK I BASARA POTPISALI IZDAVAČKI UGOVOR O SARADNjI: Najavljen roman „Rekapitulacija“ u izdanju Službenog glasnika

Autor: Republika

Vesti

19.11.2021

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka JP Službeni glasnik Jelena Trivan potpisala je danas izdavački ugovor sa jednim od najvećih srpskih pisaca Svetislavom Basarom. Ugovorom o saradnji najavljen je novi roman „Rekapitulacija“, koji je nastavak Basarinog hit-romana Kontraendorfin.

GLASNIK I BASARA POTPISALI IZDAVAČKI UGOVOR O SARADNjI: Najavljen roman „Rekapitulacija“ u izdanju Službenog glasnika

Foto: Promo foto

 

„Jedan od najvećih izazova izdavača danas jeste da bude u prilici da objavljuje dela najboljih pisaca. Upravo zato, ovo je veliki događaj za Službeni glasnik, imajući u vidu da Basara prelazi u Glasnikovo izdavačko jato i obavezuje se da će svoj roman izdati za Glasnik. Nama je veliko zadovoljstvo što će on preći kod nas, gde će imati potpunu slobodu i podršku, budući da je njegov poslednji roman izazvao brojne kontroverze i napade. Basara je autor koji je pokretao velike teme. Morate biti hrabri kada mislite i pišete o društvenim fenomenima, a  Basara to jeste. Tako da govorimo bez sumnje o jednom od najvećih srpskih pisaca koji će svoj sledeći roman objaviti za Službeni glasnik, što je za nas velika čast i zadovoljstvo“, poručila je direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan.

Autor knjige Svetislav Basara istakao je da je upravo direktorka Glasnika inicirala pisanje objavljivanje njegovog novog romana u izdanju Službenog glasnika. On je najavio da će rukopis biti završen do kraja avgusta sledeće godine, a da se nakon toga očekuje i objavljivanje romana „Rekapitulacija“, koji će, prema njegovim rečima, biti još provokativniji nego „Kontraendorfin“.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading