PUTOVANJA I POVEZANOST PETA TEMATSKA NEDELJA NA EKSPO 2020 DUBAI: Priprema se bogat turistički program iz Srbije za posetioce Svetske izložbe

Autor: Republika

Vesti

19.11.2021

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U susret 5. tematskoj nedelji na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai posvećenoj turizmu, Privredna komora Srbije pozvala je zainteresovane privrednike da do 28. novembra prijave učešće na ovoj prestižnoj globalnoj manifestaciji. Tematska sedmica „Putovanja i povezanost“ traje od 7. do 15. januara, a poziv je namenjen svim kompanija iz oblasti putovanja, smeštaja, hotelijerstva, uslužnih delatnosti u oblasti zabave, manifestacija, festivala, kulture, sporta, kongresnog turizma, izložbenih prostora, kao i svih vidova transporta ljudi i robe.

PUTOVANJA I POVEZANOST PETA TEMATSKA NEDELJA NA EKSPO 2020 DUBAI: Priprema se bogat turistički program iz Srbije za posetioce Svetske izložbe

Foto: Promo foto

 

„U nedelji koja promoviše putovanja i turističku industriju, očekujemo potpisivanje nekoliko zvaničnih protokola između institucija Srbije i UAE, koji treba da unaprede ekonomsku i investicionu saradnju, ali i otvore nove poslovne mogućnosti. Kroz predstavljanje vinčanske kulture, srpskih velikana Nikole Tesle i Mihajla Pupina, kao i velikih sportista, Srbiju posetioci izložbe upoznaju kao modernu, atraktivnu i savremenu destinaciju sa izuzetnim prirodnim bogatstvima, geografskim položajem, tradicijom kvalitetnih festivala, bogatim noćnim životom i kultom dobrih domaćina koja nam uvek vraća turiste. Za mesec i po dana izložbe paviljon je posetilo preko 255 000 posetilaca, što je odličan pokazatelj atraktivnosti samog paviljona i organizovanih sadržaja“, ističe Tijana Maljković, sekretarka Udruženja za turizam Privredne komore Srbije. 

U privrednoj delegaciji Srbije biće predstavnici receptivnog turizma, hotela iz cele Srbije, turističke agencije koje se bave odlazećim vidom putovanja, predstavnici kongresnog i manifestacionog turizma, nautičke privrede, ali i kompanije koje su patentirale nove softvere i platforme koji se za HOREKA industriju ''izvoze'' iz naše zemlje. 

Republika

Foto: Promo foto

 

Turistička organizacija Srbije priprema bogat promotivni program i nakon njihove prezentacije, biće zajednički organizovan poslovni susret naših predstavnika privrede sa velikim turoperatorima iz Emirata, ali i sa dalekih prekookeanskih tržišta. Kroz promociju turizma i kulture Srbija može privući sve veći broj investitora, posetilaca, kongresa kao i velikih broj sportskih i kulturnih događaja koji donose veliku zaradu i privredi, i državi, dodaje Maljković. 

Republika

Foto: Promo foto

 

„Prijavite se, budite ponosni član naše delegacije, predstavnik odabrane turističke privrede koja će predstavljati tu granu celom svetu u nedelji turizma, ubeležite nove poslovne pobede, ali i posetite izložbu koja će promeniti vaš pogled na svet, perspektivu promocije i frekvenciju poslovanja“, poručila je predstavnica PKS. 

Prijavljivanje je do 28. novembra, a zainteresovane kompanije treba da popune upitnike na engleskom jeziku i da ih pošalju na mejl turizam@pks.rs

Republika

Foto: Promo foto

Tijana Maljković, sekretarka Udruženja za turizam Privredne komore Srbije

Upitnici i ostale neophodne informacije dostupni su na linku https://pks.rs/dubai-expo-2020

Pod sloganom 'Povezivanje umova, stvaranje budućnosti' u petoj tematskoj nedelji očekuje se da turistička industrija pokaže svoju energiju oživljavanja i ekpanzije kroz nove tehnologije, novi način putovanja i povezivanja nakon pandemije Kovida. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading