SVEŠTENICI PODIGLI ANTIKOVID KRST: Ovako se meštani sela u blizini Osečine brane od virusa! (FOTO)

Autor:

Vesti

15.11.2021

13:50

U doba korona virusa svako se od ove opake bolesti brani na neki svoj način. Zaštita imuniteta, vakcinacija, socijalna distanca... samo su neka od rešenja, ali meštani sela Dragijevica i Lopatanje u blizini Osečine u svoj ovoj muci i nevolji okrenuli su se molitvi i duboko su ubeđeni da to ima efekta.

SVEŠTENICI PODIGLI ANTIKOVID KRST: Ovako se meštani sela u blizini Osečine brane od virusa! (FOTO)

Foto: RINA

Na najvišem uzvišenju iznad svojih kuća podigli su čak i "antikovid" krst za koji veruju da ih štiti od svih pošasti. Postavljen je na brdu Bojčica koji se smatra svetionikom za nekoliko okolnih mesta, a inicijativu su pokrenula dva sveštenika.

- U ovom kraju usled prošlogodišnje situacije oko kovida, kada je ljudima donekle bilo nedostupno da u većem broju dođu u hram, krenulo se urealizaciju moje dvadesetogodišnje želje, da se na ovom brdu podigne krst. Ako već narod nije mogao da se moli u hramu, onda smo krst doveli u njihove domove, jer se ovo znamenje može videti iz svake kuće u oba sela - kaže za RINU sveštenik Milan Madžarević.

Foto: RINA

 

U izgradnji su učestvovali parohijani, mladi ljudi, a doobre volje nije manjkalo. Mnogi su bez ikakvih problema i bilo kakve nadoknade ustupili voje placeve kako bi se podiglo krsno znamenje. Sam krst na Bojčicu su dopremili pripadnici helikopterske jedinice MUP -a Srbije.

- Uz blagoslov vladike šabačkog Lavrentija i dobrom voljom naroda, uz nemerljivu pomoć helikopterske jedinice, sve je išlo kako bog miluje - rekao je otac Milan.

Foto: RINA

 

Podizanje krsta na brdu Bojčica trajalo je skoro dve godine, ali je zahvaljujući dobročinstvu naroda, lokalnoj samoupravi, ali i ljudima iz dijaspore, i iz cele Srbije, podignuto ovo velelepno krsno znamenje u slavu i čast Svete Trojice. Ideja je da, gde god da se vidi ovo krsno znamenje, čovek može da se pomoli bogu, ne samo u ova dva sela, već i dalje.

Foto: RINA

 

- I nema sumnje da će ovo znamenje, u vremenima koja dolaze, biti mesto gde će se mnogi okupljati, družiti i bogu moliti za znane i neznane, zdrave i bolesne, srećne i nesrećne - zaključio je otac Milan.

Komentari (5)

Loading
PRC

15.11.2021 17:14

I posle se pitamo kako su postale veačare koje se bave magiom i iscelenjem.

kiki

15.11.2021 22:03

@PRC - Sta vracare imaju sa Casnim Krstom?

PRC

15.11.2021 22:49

@kiki - I one su časne koliko i ovi iza krsta.

kiki

16.11.2021 00:31

@PRC - Ja ne pitam za popove vec za Casni Krst simbol vere hriscanske i Hristovog raspela. Posten i cestit covek se ne moli popu vec Bogu. O popovima nek sudi Bog, nije lepo porediti popove i vracare.