PREMINUO NAČELNIK SRPSKOG ALKATRAZA: Goran Nenadović iznenada umro u 43. godini života

Autor:

Vesti

08.11.2021

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugogodišnji načelnik Posebnog odeljenja Kazneno-popravnog zavoda Požarevac (Zabela) Goran Nenadović iznenada je preminuo u 43. godini života, saopštila je Uprava za izvršneje krivičnih sankcija.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Zabela, ilustracija

 

Nenadović je na ovoj funkciji bio od otvaranja Posebnog odeljenja (poznatog i kao Alkatraz) 2010. godine, u koji se smeštaju osuđeni za teška krivična dela organizovanog kriminala.


- Izgubili smo kolegu koga smo svi voleli i jednog od najvecih profesionalaca koji se nije štedeo u svom poslu sa mnogobrojnim rizicima koje je on nosio. Nenadović je bio, iznad svega, prijatelj na koga smo svi mogli da računamo u svakoj situaciji i zato ne postoje reči kojima bismo mogli da opišemo prazninu koju je ostavio iza sebe. Šta god da kažemo kako bismo ga opisali, malo je kad su u pitanju njegovi ljudski kvaliteti - navodi se u saopštenju Uprave.

Dodaje se da je Nenadović u svojoj dugogodišnjoj karijeri učestvovao u brojnim domaćim i međunarodnim projektima vezanim za izvršenje kazne zatvora u evropskim i svetskim okvirima, te je svoje znanje nesebično delio sa kolegama u zemlji, regionu i inostranstvu.

Trudio se da najbolje primere iz svetske prakse primeni prilikom pisanja brojnih zakonskih i podzakonskih akata u Srbiji i u tome će, kako sitiče Uprava, biti nezamenjiv profesionalac od koga su svi njegovi saradnici mogli najviše standarde da nauče i primene u svom radu.

Voleo je svoju porodicu, sistem u kome je radio i fudbal i streljaštvo kojima je bio pođednako predan.

Uprava za izvršenje krivicnih sankcija i kolektiv KPZ Požarevac (Zabela) uputili su najdublje i iskreno saučešće porodici Nenadović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading