LONČAR RAZGOVARAO SA KLUGEOM: U Srbiju iz SZO stigao stručnjak sa dvadesetogodišnjim iskustvom

Autor: Republika

Vesti

04.11.2021

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar razgovarao je danas sa direktorom Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu dr Hansom Klugeom i novim direktorom kancelarije SZO za Srbiju, dr Fabiom Skanom.

Republika

Foto: Ministarstvo zdravlja

Lončar na razgovoru sa direktorom SZO Hansom Klugeom

Tom prilikom, dr Kluge je istakao da je SZO, na osnovu dosadašnje izuzetno kvalitetne saradnje sa ministarstvom zdravlja, odlučila da u našu zemlju pošalje stručnjaka sa dvadesetogodišnjim iskustvom u ovoj orgaanizaciji, koji će biti posebni izaslanik direktora SZO za ceo region Balkana.

- Novi direktor kancelarije SZO u Srbiji, dr Skano, će biti zadužen za čitav region, jer želimo da našu saradnju podignemo na još viši nivo, i da još jače radimo, zajednički, sa ministarstvom zdravlja Republike Srbije, u sprovođenju aktivnosti koje za cilj imaju kontrolu epidemije korona virusa u celom regionu. Zato ćemo u narednom periodu u Srbiju poslati misiju naših najstručnijih i najrenomiranijih eksperata za imunizaciju, kako bismo doprineli podizanju broja vakcinisanih građana. Radićemo i na tome da region Zapadnog Balkana uključimo u finansijske mehanizme Evropske unije namenjene očuvanju javnog zdravlja i borbi protiv korona virusa - istakao je Kluge.

Ministar Lončar je dr Fabiu Skanu poželeo dobrodošlicu i puno uspeha u radu u našoj zemlji, i zahvalio direktoru SZO dr Klugeu na snažnoj podršci.

Republika

Foto: Ministarstvo zdravlja

Lončar na razgovoru sa direktorom SZO Hansom Klugeom

- Doktor Kluge je istinski prijatelj naše zemlje, i zahvalni smo mu na snažnoj podršci. Činjenica da će predstavnik SZO za ceo region biti direktor kancelarije SZO u Srbiji, dr Skano, dovoljno govori o tome koliko su aktivnosti naše zemlje u oblasti zdravstva prepoznate i vrednovane u Evropi. Pandemija korona virusa je i dalje u punom jeku, sve zemlje regiona imaju veliki broj javnozdravstvenih izazova, i moraćemo još više i još jače da radimo, zajedno sa ekspertima SZO, kako bismo virus pobedili - istakao je ministar Lončar.

Ministar Lončar i predstavnici SZO su zahvalili dosadašnjem direktoru kancelarije SZO u Srbiji, dr Marijanu Ivanuši, na predanom i posvećenom radu tokom njegovog boravka u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading