DOKTOR KON NIKAD OTVORENIJE OPTUŽIO KRIVCA: Došli su iz mraka, POČELO JE OD ŽUJOVIĆA!

Autor: Republika

Vesti

02.11.2021

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon istakao je da će medicinski deo kriznog štaba tražiti da se radno vreme skrati do 17 časova, a govorio je i o Vajber grupi u kojoj se promoviše lek Ivermektin, ko je inicirao napade na njega, kao i o vakcinaciji prosvetnih radnika.

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

Predrag Kon traži rigoroznije mere

Srbija je uvela kovid propusnice koje važe posle 22 sata, što je odluka kojom medicinski deo Kriznog štaba nije zadovoljan.

- Jedini rezultat je sinergično sprovođenje raspusta koji bi sa dva vikenda trajao 9 dana i uvođenje 24 sata kovid propusnica da se ne bi okupljala ta ista mladež. Cilj je smanjenje kontakata i da nema prelivanja u škole i vraćanja toga nazad. Sa druge strane to je jedna mogućnost. Mi tražimo i više od toga, da skraćenje radnog vremena bude do 17 sati, pa onda vakcinacija - kazao je epidemiolog Predrag Kon.

Kon, koji je na udaru antivaksera, je pokazao slike sa koje pokazuju koliko dugo pretnje njemu traju.

Došli su iz mraka, a prvi je na to pozivao dr Žujović. Pretnje su temeljno antisemitske. Ja ih sve imam i do sada ih nikada nisam pokazivao i eskalacija ide do ovoga što se desilo. To je pokazalo kako to može drastičnoo da izgleda. Ja tu nemam šta da dodam. Bia je marica ispred moje zgrade. Sada se osećam sasvim solidno - zaključio je član Kriznog štaba.

Inače, reč je o pulmologu Dejanu Žujoviću, koji je u više navrata prozivao doktora Kona i to, naravno, gostujući na televizijama i u medijima bliskim opoziciji.

Nelegalan prostor

Epidemiolog je govorio i o famoznoj grupi na Vajberu u kojoj pojedini lekari promovišu lek Ivermektin, koji se koristi u veterini.

- Po zakonu o lekovima što nije registrovano za lečenje ljudi, ne sme ni da se koristi za ljude. Sve dalje o leku ivermektin odbacujem kao malo verovatno. Ništa ne može da zameni vakcinaciju, to je doktrina - naveo je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon koji je naveo da o tome treba da govori ALIMS.

On je kazao da postoji tim lekara koji se bavi lečenjem i protokolima.

- Ako se izađe iz toga ulazi se u prostor koji nije legalan. Pitao sam pre godinu dana naše lekare koji su rekli da je lek u eksperimentalnoj fazi da nema dejstva - istakao je Kon za TV Prva.

Obavezna vakcinacija

Kon je naglasio da je vakcinacija prosvetnih radnika bitna i da je traženo da bude obavezna vakcinacija još u aprilu.

- Obavezna vakcinacija je odluka države, ona je još uvek preporuka. Hoću da kažem da su lekari vakcinisani skoro 90 procenata, a u kovid bolnicama i mnogo više od toga - poručio je Kon.

Epidemiolog kaže da je vakcinacija prešla preko 50 odsto među punoletnima, a da je cilj podignut na 80 odsto.

- U samo startu se očekivalo da će 50 odsto biti dovoljno, ali se posle utvvrdilo da vakcina ne daje toliko jak imunski odgovor - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
1234567890

02.11.2021 14:47

Ako vakcina ne daje toliko jak imuni odgovor zašto insistirate na vakcinisanju doktore Kon, možda zbog ličnih interesa pojedinaca ili grupa. Zašto se u Italiji i pored 80% vakconisanih uvode propusnice ko koga ovde truje i zašto. Gde je tu kraj. Što se Vas lično tiče sramota je što ste još uvek na mestu na kom ste, a sve vreme kukate i ništa niste postigli.

Odgovori 27 62
Blagoje

02.11.2021 21:26

Od korone nema leka - ne pomaže apoteka. Ali je istina da nas štiti vakcina.

Odgovori 33 10
Vladimir

05.11.2021 09:13

Žao mi je što nevakcinisani polako izumiru a sa njima i osobe iz njihove okoline.

Odgovori 11 1
Vladica

05.11.2021 09:22

Na respiratorima u teškom stanju 94% do 100% nevakcinisani.

Odgovori 11 1