VESIĆ ISPUNIO OBEĆANJE: U Starom dvoru ugostio samohranu majku s petoro dece (FOTO)

Autor:

Vesti

22.10.2021

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ugostio je danas u Starom dvoru samohranu majku Jelenu Dimić sa petoro dece koja je dobila posao gerontodomaćice u Surčinu, čime je ispunjeno obećanje koje je dobila pre tri nedelje kada je njenu porodicu posetio Vesić sa svojom Pokretnom kancelarijom.

Republika

Foto: Grad Beograd

Goran Vesić i Jelena Dimić

Vesić je naveo da je prilikom prvog susreta Jelena Dimić izrazila želju da joj Grad pomogne da pronađe posao kako bi mogla sama da izdržava decu, dodajući da će ona sledeće nedelje početi da radi kao gerontodomaćica.

- Na taj način će moći potpuno normalno da obezbeđuje prihode za svoju decu, a u međuvremenu ćemo završiti sve što možemo a što je u skladu sa zakonom da se ovoj porodici pomogne - rekao je Vesić novinarima.

Dodao je da je obezbedio da od naredne nedelje pet kompanija stipendira svih petoro dece.

Vesić je rekao da će se zbog takvih porodica kojima je potrebna dodatna pomoć na sednici Skupštine grada u ponedeljak osnovati Fondacija za decu i omladinu Beograda, čiji je cilj da pomaže porodicama koje nisu prepoznate u našem socijalnom sistemu, jer nisu socijalni slučajevi, ali im je potrebna dodatna pomoć.

- To su porodice u kojima su samohrani roditelji najčešće majke i to je način da se pomogne tim porodicama da deci obezbede sve što im je neophodno, kao što je školski pribor, odeća, ishrana, prekvalifikacija roditelja i obezbeđivanje posla za roditelje - kazao je Vesić.

Jelena Dimić je zahvalila zameniku gradonačelnika na prijemu i na poslu koji joj je obezbeđen.

- Zahvalna sam na efikasnosti, videli smo se pre tri nedelje, ja sam pre tri dana bila na razgovoru za posao i dobila sam ga - kazala je Dimić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
С,ава

22.10.2021 16:40

Најзад је време за нову Мајка Терезу!!!