PREDSTAVLJEN IZVEŠTAJ O ODRŽIVOM RAZVOJU ZA 2020: "Hemofarm" i u praksi dokazao da je čuvar zdravlja

Autor: ANA ĐELIĆ

Vesti

29.09.2021

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U godini kada je na ispit stavljen opstanak čovečanstva "Hemofarm" je istrajao na liniji održivog razvoja - sačuvao je zdravlje i odbranio poverenje.

Foto: e-stock

Hemofarm predstavio izveštaj o održivom razvoju za 2020.

Tokom pandemijske 2020, uz maksimalnu posvećenost 3.800 zaposlenih i rada u četiri smene, kompanija je uspela da ostvari rekordnu proizvodnju i obezbedi sigurno snabdevanje najkvalitetnijim lekovima svih tržišta na kojima "Štada" posluje, rezime je tek objavljenog "Hemofarmovog" izveštaja o održivom razvoju za 2020.

Najnoviji izveštaj "Sa nama život pobeđuje" koncipiran je kao deo triptiha 2019-2021. sa ciljem da se ilustruje kretanje svih parametara poslovanja i održivosti kompanije uoči, tokom i nakon pandemije.

Ovog puta papir od prerađenog pamuka poslužio je kompaniji "Hemofarm" da na njemu odštampa svoj novi izveštaj i na taj način dodatno ukaže na značaj reciklaže.

- Osim borbe za zdravlje ljudi, pandemija KOVID-19 pokazala je da je upravo briga o tome koliki otisak svojim delovanjem ostavljaš na društvo i sredinu u kojoj živiš jedan od najvažnijih doprinosa javnom zdravlju. Kada je reč o poslovanju "Hemofarma" u udarnoj pandemijskoj godini, mi smo nastavili da se krećemo uzlaznom putanjom održivosti. Od 6,5 milijardi tableta i drugih formi koje smo proizveli, čak 83 odsto smo upakovali u ambalažu od recikliranog kartona. Lansirali smo 17 novih brendova, a uspešne akvizicije koje je "Štada" sprovela za nas su značile integraciju novih proizvoda i proširenje portfolija. Najvažnije od svega, uspešno smo odbranili zdravlje društva - poručio je dr Ronald Zeliger, generalni direktor "Hemofarma".

Prema rečima stalne koordinatorke Ujedinjenih nacija u Srbiji Nj. E. Fransoa Žakob, održivi razvoj, borba protiv klimatskih promena i nejednakosti za bolji život svih zajednička su odgovornost države, građana, privatnog sektora i lokalne samouprave.

- Ovaj izveštaj je poziv na akciju čitavog privatnog sektora da usvoji univerzalne principe i standarde održivog razvoja o ljudskim i radnim pravima, pravima zaštite okoline i borbi protiv korupcije. Transformacija našeg ekonomskog modela prema održivosti ne može da se dogodi bez punog doprinosa privatnog sektora, uključujući bankarstvo, osiguranje, građevinski sektor. UN su posvećene podršci Srbiji na ovom putu ka prosperitetnoj budućnosti - rekla je na predstavljanju novog "Hemofarmovog" izveštaja o održivom razvoju Nj. E. Žakob.

Svoj jubilarni 60. rođendan "Hemofarm" je obeležio sloganom "Sa nama život pobeđuje", a tom prilikom posebna zahvalnost iskazana je prema koleginicama i kolegama u proizvodnji koji su predstavljali "tihe heroje" pandemije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading