DIREKTOR "BORBE" PONOVO NA DASKAMA KOJE ŽIVOT ZNAČE (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

27.09.2021

05:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Akademiji 28 sinoć je premijerno izvedena predstava "Žena u životu jednog muškarca", autorke Jelene Govedarice.

Republika

Foto: Republika

Savremeni život predstavljen na specifičan način

Savremeni život predstavljen na jedan specifičan način igrao je ansambl od 25 učesnika. Glavne uloge tumačili su Jelena Govedarica u ulozi Lenke, sirote male bogatašice sa isključivim i hirovitim karakterom. Dragana Vujić u ulozi Draginje koja pristaje na drugarstvo i prolazi sa Lenkom životne peripetije od školske klupe do staračkog doma. 

Po drugi put kao glumac, oprobao se i direktor "Borbe" Andrija Jorgić, ovoga puta u ulozi sudije koji se suočava sa specifičnim slučajem u svojoj karijeri, gde dolazi u situaciju da izbaci ljude iz sudnice.

- Osećaj je fantastičan, verujem da je publika uživala, a moje učešće je lični doprinos afirmaciji kulture u Srbiji, i zahvalio bih se Jeleni Govedarici na pozivu da budem deo ekipe na ovom projektu, istakao je Jorgić nakon odigrane predstave.

Uloga materijalistički nastrojene tetke pripala je Goci Dragišić, dok se Nela Bijanić  odlično snašla u ulozi jetrve koja ne uspeva doći na svadbu zajedno sa Jasnom Đokić, jer im je snajka dala pogrešnu adresu.

Uvodnu reč kao i sam program predstave vodila je Tea Momčilović (TVKCN)

Životne priče predstavljene kroz važne životne momente i odnose, kroz drugarstvo, svadbu, razvod, starački dom. Predstavljanje raznih karaktera i njihov sukob. Ko ostaje sam, ko živi bračni život, a ko se sreće u staračkom domu i možda tada dobija odgovore- gde su ga doveli njegovi postupci. Kroz isfingirali svetski izbor za mis, ali i matursko veče, publika je videla modu koja je verna pratilja glumi, kao i baletski studio "Adagio" koji je svojim performansom prezentovao određene događaje i dešavanja u životima glavnih junakinja Draginje i Lenke. Muzičke numere izvele su Tamara Dragić, Jasna Đokić koja je pevala svadbenu pesmu i Olja Karleuša, koja je ulogu matičarke u jednom trenutku zamenila pesmom "Mamin sine".

Ostale uloge igrali su: Dejana Kljajić, Sanja Ćulibrk, Goca Đorđević, Sanja Stojanović, Olivera Adžić, Milena Vasilev, Ivana Malenko, Ljiljana Nesković Bulatović, Gorana Gačić,  Miloš Belić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading