KARAVAN NIS "ZAJEDNICI ZAJEDNO" OBILAZI ŠKOLE ŠIROM SRBIJE: O. Š. "Sveti vladika Nikolaj" u Požarevcu dobila informatičke kabinete

Autor: Republika

Vesti

22.09.2021

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karavan "Zajednici zajedno" koji kompanija NIS realizuje u okviru istoimenog programa društvene odgovornosti nastavlja da obilazi škole širom Srbije.

Republika

Foto: Promo

Osnovna škola "Sveti vladika Nikolaj" u Požarevcu dobila informatičke kabinete

Nakon Beograda, nova "stanica" bila je Osnovna škola "Sveti vladika Nikolaj" u Požarevacu, kojoj je NIS donirao sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara za opremanje i rekonstrukciju informatičkih kabineta i nabavku digitalne opreme poput računara, interaktivne table, projektora i platna. Novi računarski kabineti sada su na raspolaganju učenicima i nastavnicima škole, ali i zainteresovanim roditeljima za koje će biti organizovani redovni programi obuke.

Ovim povodom upriličen je svečani obilazak škole, kojem su pored domaćina, prisustvovali predstavnici grada Požarevca i kompanije NIS. Istovremeno, NIS je organizovao i edukativnu radionicu na kojoj su učenici škole imali priliku da se na interaktivan i kreativan način upoznaju sa radom naftne industrije. 

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca istakao je značaj saradnje grada i kompanije i naveo da je grad Požarevac do sada u saradnji sa NIS-om realizovao značajne projekte.

- Kompanija NIS je značajan partner grada Požarevca, kao privredni subjekt koji zapošljava naše građane, ali i kao društveno odgovorna kompanija čiji projekti unapređuju našu zajednicu. Ova kompanija je do sada kroz program "Zajednici zajedno" u naš grad uložila 12 miliona dinara, u okviru kojih su podržani projekti poput sanacije i rekonstrukcije sportskog igrališta u Sportskom centru u Požarevcu, nabavka ultrazvučnih aparata i medicinskih pomagala za Dom zdravlja i sada je realizovan projekat digitalizacije u osnovnoj školi. Nadamo se da će naša saradnja i u narednom periodu biti uspešna kao i do sada - naveo je gradonačelnik Požarevca.

Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću u NIS-u je ovom prilikom rekao da je kompanija od 2009. godine pokrenula program "Zajednici zajedno" u cilju poboljšanja i unapređenja kvaliteta života građana i zajednice u kojoj posluje.

- NIS jeste jedan od poslovnih lidera u Republici Srbiji, ali mi smo još pre više od deset godina shvatili da naš uspeh ne može biti potpun, ako ga ne delimo sa zajednicom u kojoj radimo. Program „Zajednici zajedno“ sprovodimo u 12 gradova i opština širom zemlje, a grad Požarevac je pre nekoliko godina postao deo naše porodice i zbog toga nam je veoma drago. Novi kabinet za informatiku koji danas vidimo je rezultat jedne takve saradnje. Mi smo najsrećniji kada na delu možemo da vidimo deo svog uspeha i to podelimo sa zajednicom u kojoj poslujemo. Tako ćemo nastaviti ubuduće - istakao je Despotović.

Dejan Životić, direktor škole "Sveti vladika Nikolaj" u Bradarcu zahvalio se kompaniji NIS na ovoj donaciji i istakao njen značaj za školu i njene učenike.

- Mi smo se danas okupili povodom završetka jednog lepog projekta, koji smo realizovali u saradnji sa kompanijom NIS, a u okviru njihovog programa „Zajednici zajedno“. Kompanija NIS zaista misli, ne samo na školu, već i na druge ustanove, a ove godine je za naš grad izdvojila sredstva za realizaciju dva projekta, a vrednost ovog, za opremanje škole "Sveti vladika Nikolaj" je 2,5 miliona dinara. Verujemo da ćemo lepu saradnju koju imamo sa kompanijom NIS nastaviti i ubuduće - izjavio je Dejan Životić.

NIS kontinuirano ulaže u razvoj zajednice u kojoj posluje, dok segment obrazovanja predstavlja jednu od ključnih oblasti društveno odgovornog delovanja kompanije. Samo tokom protekle  godine, kroz program "Zajednici zajedno" kompanija je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i 12 lokalnih zajednica, podržala 83 škole širom Srbije i uložila 114,5 miliona dinara za unapređenje i digitalizaciju nastavnog procesa i povećanje bezbednosti dece i nastavnika u njima. U grad Požarevac NIS je do sada uložio sredstva u iznosu od 12 miliona dinara kojima su realizovana četiri projekta.

NIS-ov karavan "Zajednici zajedno" nastaviće i u narednom periodu da obilazi škole širom Srbije u gradovima i opštinama u kojima se program sprovodi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading