OGLASIO SE DOKTOR KOJI JE SVOJIM OBAVEŠTENJEM IZAZVAO BURU U JAVNOSTI: Da li sam ja dužan da umrem na poslu, u mojoj ordinaciji?

Autor: Republika

Vesti

18.09.2021

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Dragan Martinović, načelnik Službe za očne bolesti Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, potvrdio je za Telegraf.rs da on "stoji" iza obaveštenja upućenog pacijentima koje se našlo na društvenim mrežama. U obaveštenju se navodi da pacijenti koji dolaze na oftalmološki pregled moraju da imaju potvrdu o tome da su primili vakcinu i revakcinu protiv korona virusa, PCR test ne stariji od 48 sati ili brzi antigenski test.

Republika

Foto: Narcisa Božić

Bolnica u Sremskoj Mitrovici

- Ovo je moja odluka, da bih zaštitio zdravlje pacijenata koji čekaju u čeekaonici, zdravlje zaposlenih i svoje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu - navodi se u obaveštenju.

Prvo što nam je rekao doktor Martinović je da u obaveštenju ima nekoliko gramatičkih grešaka, koje, kaže, on ne bi napravio. Kako navodi, reakcije pacijenata na njegovu odluku su bile isključivo pozitivne i nije bilo onih koji su imali nešto protiv.

Zašto bi iko imao nešto protiv? Da li sam ja dužan da se zarazim i umrem na poslu, u mojoj ordinaciji? - zapitao se kratko dr Martinović za Telegraf rekavši da je to sve što ima da kaže na tu temu.

Kako je naveo na kraju obaveštenja, osobe koje ne žele da se vakcinišu se razumeju u vakcine bolje od svetskih naučnika, znaju sve o svetskoj zaveri, tako da se verovatno razumeju i u oftalmologiju.

(Republika/Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Simonida

18.09.2021 16:37

Gospodine, vi ste lekar, na zalost, moj kolega, i stoga znate da je svaki lekar duzan da leci i gubave i bolesne od ebole i kuge...Vi ste ovim pokazali da niste humanista, da nemate radnu etiku i da ste pre svega KUKAVICA, samoziva. Zaboravljate da ima ljudi koji ne mogu da se vakcinisu, a možda bi hteli. Lekar ne sme da diskriminise pacijente. Sram vas bilo kolega. Poseno bi bilo da skinete mantil i radite neki drugi posao. Stidite se.

Odgovori 16 17
astrea

20.09.2021 07:52

Postovani DOKTORE, Vi ste se vakcinisali cemu onda bojazan da ce Vas neko zaraziti?! Da li vi hocete to da nam kazete da vakcina nije dobro napravljena i da ne stiti?!