Kroz Srbiju prolazi DŽIHAD-DROGA, zbog nje uhapšen srpski KRALJ DROGE

Autor: RTS, Republika

Vesti

10.12.2017

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prošlonedeljnoj akciji srpske i makedonske policije u Tetovu zaplenjeno je 300 kg sintetičke droge poznate kao "kaptagon", a koju najčešće koriste ratnici ID.

RepublikaFoto: youtube.com/B92
Milan Zarubica

Hemijska hrabrost, džihad droga, "kaptagon" – sve su to žargonski nazivi za sinteičku drogu kojoj tvorci stalno menjaju hemijski sastav, javlja RTS.

Doktor Milan Zarubica, koji je nedavno uhapšen u Makedoniji, bio je najbolji u tome, zato i najtraženiji u krugovima krijumčara i prepodavaca "kaptagona". 


- Ova akcija je svetskih razmera zato što smo sprečili da doktor Zarubica proizvede više takvih laboratorija, formira mrežu laboratorija kako ovde, tako u Turskoj i Bliskom istoku. 'Kaptagon', odnosno sintetička droga je prisutna kako u svetu tako i kod nas. Razmere i kapacitete shvatite, kako je popularniji svetu, tako će biti popularan i kod nas - kaže Dejan Milenković, načelnik Odeljenja UKP. 

- Sve terorističke organizacije koriste narkotike pre svega za svoje finansiranje i svojih protivzakonitih delatnosti a sa druge strane upotrebljavaju ih za svoje pripadnike naročito pre njihovog angažovanja za izvršenje složenih terorističkih napada, naročito samoubilačkih napada - kaže Milan Mijalkovski, penzionisani profesor Fakulteta za bezbednost. 

RepublikaFoto: Promo foto
Laboratorija droge


- Srbija je sada na toj trasi kretanja, prolaska sintetike, nismo tu da kažem u proizvodnom procesu, za proizvodnju se pronalaze države gde mogu da se instaliraju takve laboratorije - kaže Dejan Milenković. 

Sumnja se da proizvodnja ove droge cveta u Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Rumuniji i da se Bliski istok snabdeva "kaptagonom" upravo iz tih laboratorija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading