Anu boli svaki dodir, ali naša pomoć ublažiće njene muke: Pomažu samo specijalne gaze i stalna nega

Autor: Republika

Vesti

20.08.2021

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto da upiše fakultet sa svojim vršnjacima, Ana Vukadinović (19) je posle završene srednje škole započela borbu za sopstveni život. Sudbina joj je odredila težak život u bolovima, stanje se ove godine naglo pogoršalo, a na nama je sada da joj pomognemo kako bi što lakše prebrodila ove teške dane.

Republika

Foto: Budi human

Ana Vukadinović

Ana je rođena 8. 5. 2002. godine u Beogradu. Odmah po rođenju joj je uspostavljena dijagnoza bulozna epidermioliza. U pitanju je retko oboljenje kože u kome je koža veoma nežna i osetljiva, tako da pri najmanjem dodiru nastaju velika oštećenja.

Mališani oboleli od ove bolesti su poznati i kao "deca leptiri", a najpoznatiji dečak leptir u Srbiji bio je mali Despot, hrabar dečkić koji nije dočekao tinejdžerske dane.

Bolest je kod najtežih slučaja smrtonosna u ranom uzrastu, a, nažalost, deca koja sa ovom dijagnozom žive zahtevaju posebnu negu.

Foto: Budi human

 

Rane koje nastaju na koži svakodnevno moraju da se previjaju i neguju. To je jedini način da se produži život, jer je reč o neizlečivoj bolesti.

Ana je uspešno završila srednju školu sa odličnim uspehom, ali zbog lošeg zdravstvenog stanja i konstantnih bolova koje trpi, nije u stanju da upiše fakultet za čim neizmerno žali.

Preko RFZO-a Ana dobija trećinu od ukupno potrebnih mepileks flastera i vazelinskih gaza, stoga se obraća svim humanim ljudima da joj svojim donacijama pomognu kako bi svaki mesec bila sigurna da će imati dovoljno ukupno potrebnog medicinsko-potrošnog materijala koji joj je neophodan.

Ani su sredstva potrebna za lečenje, rehabilitaciju, medicinski potrošni materijal, za lekove, suplemente, vitamine i antibiotske masti.

Pomozimo Ani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1089 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1089 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216366-91

Uplatom na devizni račun: 160600000121672193
IBAN: RS35160600000121672193
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading