Ministarka Vujović: Đilasov kvazi stručnjak za životnu sredinu bi trebalo da upita svog šefa zašto nije rešio problem Vinče dok je bio na čelu Beograda!

Autor:

Vesti

17.08.2021

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka zaštite životne sredine i članica Predsedništva SNS Irena Vujović izjavila je da se Đilasovi „stručnjaci za životnu sredinu“ bez elementarnog razumevanja te oblasti, smatraju relevantnim da govore o ekološkoj problematici.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Irena Vujović

- Lažni borac za životnu sredinu i megafon Dragana Đilasa, Igor Radošević, nespretno napada i optužuje ovu vlast, pa i mene lično, za sve ekološke probleme koji postoje čak i po 50 godina i to na jedan primitivan način, svojstven njemu i njegovom mentoru, koji je ostao upamćen samo po lopovluku. S obzirom da problem nesanitranih deponija, uključujući i Vinču rešava ova vlast, Đilasov kvazi stručnjak za životnu sredinu bi trebalo da upita svog šefa zašto nije rešio problem Vinče dok je bio na čelu Beograda, jer je za tu deponiju bio direktno nadležan i odgovoran. Kao što mu ekologija nije bila prioritet tada, već punjenje sopstvenih džepova, računa na Mauricijusu i drugim svetskim destinacijama, tako ga zaštita životne sredine ne interesuje ni danas. Đilasu i njegovim poslušnicima prioritet je da napadaju i opstruišu sve ljude koji rade i koji se bore da Srbiju menjaju na bolje. Koliki su eksperti za ekologiju to smo već videli kada su ekološke akcije koristili za lično bogaćenje. Građani još čekaju objašnjenje za posečene platane u Beogradu, preplaćene podzemne kontejnere i pljačku kroz akciju “Očistimo Srbiju” kada su vrlo vešto očistili budžet Srbije. Za razliku od bivšeg režima, nama je životna sredina jedan od glavnih prioriteta. Ministarstvo koje vodim nije nadležno za deponiju u Vinči, ali ćemo tesno sarađivati sa nadležnima kako bi se taj višedecenijski ekološki problem u što kraćem roku rešio, jer je to u interesu svih Beograđana - navela je ministarka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading