ŠESTOČLANA PORODICA MITROVIĆ DOBILA NOVI DOM! Slepi otac plače i zahvaljuje svim donatorima!

Autor:

Vesti

17.08.2021

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šestočlana porodica Mitrović iz sela Radljevo kod Uba iz trošne kuće od 50 kvadata koja je prokišnjavala, preselila se u savremeno opremljen dom od 115 kvadratnih metara.

Republika

Foto: printskrin

Darko Glišić sa porodicom Mitrović ispred nove kuće

Još jedna humanitarna akcija Blic fondacije "Srce za decu", kojoj se priključio i predsednik opštine Ub Darko Glišić i brojni donatori, dobila je divan epilog. 

Foto: printskrin

Porodica Mitrović iz sela Radljevo kod Uba dobila novu kuću

 

Kućerak sa tri prostorije bez armature nalik šupi koji je prokišnjavao i kroz koji je vetar duvao, podignut  je na rastresitom zemljištu pre šest decenija sa samo tri prostorije. Nakon što je dodatno ispucao u zemljotresu 1998. godine, nikada nije sasvim saniran, i godinama je bio neuslovan za lagodan život dece Radiše (19), Marka (17), Uroša (16) i Dragice (15), koji su tu od rođenja boravili sa svojom majkom Radinom (40) i glavom porodice, ocem Milanom (58), koji je u međuvremenu oslepeo.

Republika

Foto: printskrin

Kupatilo u novoj kući koju je dobila porodica Mitrović iz sela Radljevo 

 

Zahvaljujući humanim ljudima ova porodica je dobila nov dom.

Republika

Foto: printskrin

Stara kuća porodice Mitrović

 

- Drago mi je da smo zajedničkom snagama učinili pravu stvar, jednoj porodici sa
mnogo dece obezbedili novi krov nad glavom. Važno je da deca na ovaj način imaju
perspektivu za budućnost. Zahvaljujem se svima koji su pomogli, novčano ili
materijalno, da se novi dom Mitrovića izgradi i opremi, da učinimo ono što je na prvi pogled izgledalo neizvodljivo. Na ovaj način, deca i njihovi roditelji možda po prvi put nastavljaju život sa osmehom i osećajem sreće
- zaključio je donator Darko Glišić. 

Veliku divotu, kako svo četvoro Mitrovića i njihova majka opisuju novu kuću, otac Milan ne može da vidi, ali zbog svega onoga što je čuo, srce mu je puno. Milan čeka zakazivanje operacije na beogradskoj klinici i nada se da će bar na levom oku, pošto je desno definitivno izgubljeno, uspeti da mu se povrati vid za 30 odsto.

- Želeo sam ovo mojoj deci da obezbedim, počeo sam temelje pre 20 godina, ali jednostavno nije se moglo. Dobri ljudi, učinili ste najveću moguću stvar za sve nas. Pre svega deci, jer im je ovako data mogućnost da imaju siguran i udoban krov nad glavom, data im je nada da ostanu na svome. Zato neizmerno hvala - sa suzama u očima poručuje Milan koji je posle 37 godina staža zbog ablacije oba oka ostao bez posla u “Kolubara ugostiteljstvu” . Već izvesno vreme ne prima ni platu ni penziju a ni socijalnu pomoć i postao je osoba o kojoj porodica mora da brine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading