OTVORENO PISMO NEDIMOVIĆA UPUĆENO ĐILASU: Navikli smo da posle vas ne ostaje ništa, pa ni vode

Autor: Republika

Vesti

14.08.2021

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede šumarstva i vodo privrede uputio je otvoreno pismo Draganu Đilasu koje vam prenosimo u celosti

Republika

Foto: Printscreen/KlikTV

Branislav Nedimović

Dobro sam rekao prošli put. Obraz kao đon. Nekad ne bih ni komentarisao, jer je šteta i reči koje trošim na takve oportuniste, lovce na sitnu ličnu političku korist, rekao bih krupnu, ali sa 2 do 3% podrške građana koje imaju je to neizvodljivo. Sa druge strane, jednostavno ne mogu da prećutim bezobrazluk koji svaki dan sve više demonstriraju, kakav samo Đilasovi puleni, po ugledu na svog lidera, mogu da pokažu.

Dok vi manipulišete namučeni narod i pokušavate da dokažete da je zemlja okrugla ili ne znam šta ste već imali u glavi kad tražite potvrdu da vode negde zaista može nestati kada nema kiša i kad su rekordno visoke temperature, neko već godinama radi i pokušava da reši baš tu vodu.

Zaista je neverovatno da i mi u 21. veku moramo od nule da gradimo sisteme za vodosnabdevanje, brane i akumulacije na nekim mestima, kad je to izmišljeno i u savremenom svetu izgrađeno pre više stotina godina. Međutim, šta da se radi, kad je to rezultat vlasti i kolega baš vašeg lidera, čoveka iz, kakve li ironije života "Narodne kancelarije". Da je ikada video narod, ali zaista video, nikada o vodi i sličnim stvarima mi danas ne bismo pričali. Da ne pominjem nacionalne investicione planove kojima je tada mahao, jer vidim da su bili ozbiljni, ali za džepove probranih.

Nego da se okrenemo konkretnim argumentima i učinjenom za tu istu vodu koje su vam puna usta. Da ste pametni, nekada bi ste i sipali malo iste u ta usta, da pauzirate i promislite, pre nego što pustite jezik u pogon. Brana Svračkovo, koju kao i sve što ću navesti, niste ni znali na mapi da nađete, dok niste počeli GPS da koristite, je nešto će upravo ova Vlada da završi i tako reši pitanje vode za sve stanovnike Gornjeg Milanovca, Čačka, Arilja i Požege. Dakle, nešto što nije 150 godina rešavano, mi ćemo sada i to sa velikim zadovoljstvom. Samo do sada smo uložili oko 6 milijardi dinara i uložićemo koliko god bude trebalo da se završi. Nije problem.

Navikli smo da posle vas ne ostaje ništa, pa ni te vode. Što bi rekao narod: "i kliker biste pokvarili". Idemo dalje, akumulacija Stubo Rovni, ako treba mapa i tačna lokacija poslaću vam, nije problem. Više od 4,4 milijarde smo uložili i potpuno završili izuzetan objekat i sistem za vodosnabdevanje da bi, ne samo gradjani Valjeva, Lajkovca, Lazarevca i Uba već svih sela iz tog dela Srbije imali nesmetan dotok vode, kakva god situacija sa vremenom i temperaturama bila.

Gospodo demagozi, za to je trebalo zasući rukave i nezavisno od izbora i kampanja raditi danonoćno. Znam da to ne razumete, ali opet, nije problem. Sledeća stanica, Pešterski vodovod. To vam tek nije bilo ni u malom mozgu, a koliko se narod tu patio, neću ni trošiti reči. Samo ove godine smo izdvojili više od 120 miliona dinara i nastavićemo naravno sa finansiranjem do kraja radova, da bi i ti ljudi imali koliko toliko normalan život, jer im ga vi sigurno niste u 21. veku obezbedili i to punih 12 godina, koliko ste imali vremena.

Na kraju, ali sigurno ne i poslednji naš projekat, bih pomenuo i Novu Varoš sa kojom smo zajednički ušli u izgradnju vodovoda kod Božetića, posao koji košta oko 45 miliona gde ćemo opet mi rešiti vašu (ne)zaostavštinu. I sve ostalo što niste ni znali da postoji u vašoj zemlji. Kažem, nije problem, mi ćemo, ali je zato problem što imate obraza da svaki dan pokazujete surovo licemerje i bezobzirnost kako bi ponovo navukli narod i nastavili sa punjenjem dzepova tajkunima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Jastreb

14.08.2021 15:56

Ja mislim da SNS treba da sve poslove pozavršava i da odustane od sledećih izbora da oni dodju na vlast pa da vidimo hoće li Srbiju uništiti za 15 ili 45 dana svoje vladavine. Ali da im ne ostavi pun Budžet jel onda će vladati 3 dana i nestati sa parama.

nedeljko

14.08.2021 16:22

Djilas lopina!

Ivana

14.08.2021 16:51

Đilasovi mediji ne mogu daes čitaju jer izazivaju nelagodu i sve što pišu lažu, svaka reče u rečenici menja smisao, ništa od onog što je bilo rekao iz vlasti, i ne mogu da napišete svoje mišljenje ispod vesti,jer nedaju. Znamo da lažu.

Vladimir

14.08.2021 17:44

Dragan Đilas i njegovi mediji se služe lažima, koje mogu i deca da shvate. Uništili su državu dok su bili na vlasti, sada bi bez izbora da ponovo dođu da ponovo opljačkaju. Ali narod im to neće dozvoliti.