ZATVARANJE JE PRVA SLEDEĆA MERA? Približavamo se kritičnoj brojci od 1.000 zaraženih dnevno

Autor:

Vesti

11.08.2021

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tiodorović je naveo da brojke uopšte nisu obećavajuće, kao i da se očekuje sve veći broj novozaraženih narednih dana.

Republika

Foto: AFP Sporcic

 

 

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da će ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i prestanak rada noćnih klubova uslediti ako se u Srbiji pređe broj od 1.000 zaraženih koronom dnevno.

"Niko ne pomišlja na ponovno uvođenje policijskog časa, ali će nam, po svemu sudeći, sledovati ograničeno sedenje u lokalima i ponovno gašenje noćnog života", rekao je Tiodorović, koji je i član vladinog Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa.

On je rekao da avgust građani treba da se iskoriste za vakcinaciju, jer će, kako je naveo, to obezbediti veću sigurnost za jesen.

Korona je tokom jučerašnjeg preseka potvrđena kod 792 osobe. Nažalost, preminule su još tri osobe. Na respiratorima je 17 obolelih. Testirano 11.411, a trenutno je hospitalizovano 733. Od početka pandemije u Srbiji je ukupno preminulo 7.146 pacijenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading